• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI STOLNOTENISAČI NA 2. MASTERSU »MEMORIJAL DEAN ŠEŠELJA« ODRŽANOM U PULI 9. I 10. TRAVNJA

Brončana Ivana Grgić postigla najveći uspjeh u svojoj mladoj karijeri

Ovim rezultatom Ivana je dokazala da pripada u sam kadetski vrh i opstanak u borbi za kadetsku reprezentaciju

E-mail Ispis PDF

U Puli je proteklog vikenda, 9. i 10. travnja održan 2. masters HSTS-a »Memorijal Dean Šešelja« na kojem je nastupilo 16 najboljih pojedinaca u svim kategorijama od najmlađih do seniora. Stolnoteniski klub Bjelovar predstavljali su: Ivan Ščuric, Filip Ščuric, Inga Malešević, Inga Varga, Ivana Grgić i Matea Dolenec. Oni su to izborili nastupima na četiri turnira HSTS-a temeljem plasmana na rang listi.

Igralo se sistemom četiri grupe, sa četiri takmičara od kojih prva dva takmičara ulaze u četvrtfinale i bore se dalje na ispadanje do finala. Bjelovarski stolnotenisači po već dobrom starom običaju s velikih takmičenja se ne vračaju praznih ruku, a tako je bilo i ovaj put. Veliki uspjeh i rezultat ostvarila je Ivana Grgić u kategoriji kadetkinja ulaskom u polufinale, što je do sada za tu mladu igračicu najveći uspjeh karijere i pred kojom je svjetla budućnost. Ivana je u razigravanju po grupama zauzela drugo mjesto pobijedivši Dariu Arapović iz Zagreba i Leu Brnić iz Jadranova, a poraz je doživjela od Sare Sušac iz Zagreba. U četvrtfinalu protiv Ivone Štriga iz Ljubeščice  nakon odličnog starta i vodstva 2/0 u setovima, Štriga je dobro iskoristila mali pad u Ivaninoj igri i odvela susret u peti set, gdje mirnoća Ivane presuđuje za veliko slavlje i osvajanje još jednog trofeja. U polufinalu sa druge strane stola stajala je Klara Bardač koja do polufinala nije izgubila niti set i nakon četiri ravnopravna seta pobjeda odlazi na stranu Zagrepčanke sa 3/1. Ovim rezultatom Ivana je dokazala da pripada u sam kadetski vrh i opstanak u borbi za kadetsku reprezentaciju.

U kadetkinjama još je nastupila Matea Dolenec koja je više razmišljala o svojim protivnicama, nego o svojoj igri. U odlučujućim trenucima igra je u grču, tako da je ovaj put rezultat izostao, ali se nadamo da će na idućim turnirima opustiti ruku i zaigrati najbolje što zna.

Pravi triler se odigrao u najmlađim kadetima u grupi Filipa Ščurica, nakon poraza od drugog nositelja turnira Klepića iz Jastrebarskog kao da je druga osoba stala sa druge strane stola. Filip pobjeđuje u obadva susreta u dramatičnim završnicama petog seta Kukolja iz Varaždina i Sahora iz Dugog sela. No, Sahor je u međuvremenu pobijedio Klepića tako da se stvorio krug, gdje je Ščuric ispao kao najlošiji i tako se oprostio od četvrtfinala.

U mlađim kadetkinjama korak do četvrtfinala još su bile Inga Malešević i Inga Varga koje su u odlučujućim partijama poražene s minimalnih 3/2 u setovima od Antonele Papak iz Dugog sela  odnosno Nuše Stojanović iz Koprivnice. Sve u svemu dobre igre i odlična forma bjelovarskih stolnotenisača pred prvenstva Hrvatske koji se bliže.

Ažurirano ( Srijeda, 13 Travanj 2016 10:06 )