• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TAEKWONDO KLUB OMEGA NA KVALIFIKACIJSKOM TURNIRU »7. BISTRA OPEN« ZA JUNIORSKU REPREZENTACIJU

Lea Leljak i Ema Bugarinović brončane

Trener Ivan Daskijević zadovoljan je turnirom, ali očekuje od svojih juniora i seniora još bolje rezultate znajući da mogu bolje. Razlog više je što OMEGA ima svoju dvoranu koja je daleko najbolje opremljena taekwondo dvorana u ovoj županiji.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Taekwondo klub Omega je i ovaj vikend  nastupio na turniru »7. Bistra open« koji je ujedno bio prvi kvalifikacijski turnir za juniorsku reprezentaciju. Od 500 natjecatelja tri natjecatelja su došla iz OMEGE i to dvoje juniora i jedna juniorka.

Juniorka Lea Leljak je osvojila brončanu medalju i time stekla status nositeljice na slijedećem kvalifikacijskom turniru. U prvom kolu s 12 razlike, odnosno prekidom pobijedila je rutinski natjecateljicu iz Duge Rese. Pokazala je koliko taekwondo može biti raznolik i uz dosta dosadnih borbi malo podigla publiku na noge.

U drugom kolu, ne tako lako pobijedila je predstavnicu iz Osijeka. Iako je protivnica bila za glavu viša, Lea je u dogovoru sa trenerom izabrala ofenzivnu taktiku i čvrstim stavom osigurala pobjedu tijesnim rezultatom 5:4. U trećem kolu naišla je na prvakinju Hrvatske iz Zagrebačke Dubrave. Borba je do posljednje sekunde bila neizvjesna. Lea je opet krenula agresivno želeći ući u finale. Mali nedostatak snage uzrokovan nedovoljnim odmorom od prošlotjednog natjecanja u Bonnu zaustavio je u pobjedničkom nizu te se morala zadovoljiti brončanom medaljom.

Ema Bugarinović nas je opet oduševila svojim hrabrim ulascima u borbu i stavom koji imaju samo pobjednici. U prvom kolu Ema je pobijedila puno iskusniju protivnicu rezultatom 7:3, dok je u drugom kolu pobijedila s visokom bodovnom razlikom 12:3. U trećem kolu na samom početku borbe Ema je dobila nezgodan udarac u koljeno i borba se zbog ozljede morala predati, a Emi je za utjehu ostala brončana medalja.

Junior Kristijan Šejić u prvom kolu dobiva prvaka. Kristijan cijelu borbu nije uspio pronaći način da se približi protivniku. Velika želja za pobjedom nije bila dovoljna da prođe u slijedeće kolo.

Trener Ivan Daskijević zadovoljan je turnirom, ali očekuje od svojih juniora i seniora još bolje rezultate znajući da mogu bolje. Razlog više je što OMEGA ima svoju dvoranu koja je daleko najbolje opremljena taekwondo dvorana u ovoj županiji.  Slijedeći vikend nastupaju samo najmlađi natjecatelji, mlađi kadeti u Lekeniku.

Ažurirano ( Utorak, 19 Travanj 2016 11:37 )