• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BOGAT SPORTSKI VIKEND ORIJENTACIJSKOG KLUBA BJELOVAR

Dobri rezultati u svim disciplinama

Članovi OK Bjelovar aktivni su i u srodnim sportovima. Tako je Antonija Orlić, inače hrvatska reprezentativka u supermaratonu, u subotu sudjelovala na 4. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze i osvojila 2. mjesto.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Protekli vikend bio je u Hrvatskoj bogat orijentacijskim događanjima i orijentacijskom sportu bliskim disciplinama.

U subotu je u Selnici (Međimurje) održano prvenstvo Hrvatske u orijentaciji brdskim biciklom (MTB-O) na dugim stazama, a Orijentacijski klub Bjelovar bio je zastupljen s petoro predstavnika: Alida Sokolović (4. mjesto u ženskoj elitnoj kategoriji – WE), Petar Perica (10. u muškoj elitnoj kategoriji – ME), Mladen Perica (3. u veteranskoj kategoriji – M45), Slobodan Sokolović (4. u M45) i Goran Iličić (1. u otvorenoj kategoriji – OPEN). U natjecanju su sudjelovali predstavnici Austrije, Slovenije i Hrvatske.

Istovremeno je u Pečuhu (Mađarska) održan tradicionalni 57. Meček kup u orijentacijskom trčanju na kojem je iz OK Bjelovar nastupio Robert Orehoci koji je nakon dvije utrke osvojio izvrsno 2. mjesto u kategoriji M45.

Članovi OK Bjelovar aktivni su i u srodnim sportovima. Tako je Antonija Orlić, inače hrvatska reprezentativka u supermaratonu, u subotu sudjelovala na 4. pojedinačnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na duge staze i osvojila 2. mjesto, pretrčavši stazu od Orahovice do Našica (36,8 kilometara i 1400m visinske razlike) u vremenu 3:27:09 i time stekla pravo nastupa na svjetskom prvenstvu u planinskom trčanju koje će se početkom lipnja održati u Sloveniji.

Ostatak ekipe sudjelovao je na Bilogorskom ARG festivalu koji je u odličnoj organizaciji radio-kluba »Nikola Tesla« održan u Vrbici i Mišulinovcu. Nakon tri održane utrke (UKV, sprint i KV), u konkurenciji natjecatelja iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, članovi OK Bjelovar postigli su sljedeće rezultate: Željko Belaj – 1. mjesto u kategoriji M60, Željka Krupka – 2. u W21, Branko Vidović – 2. u M70 i Tihomir Despetović – 4. u M21.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 17:59 )