• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NAJMLAĐI NATJECATELJI TAEKWONDO KLUBA OMEGA PROŠLOG VIKENDA NASTUPILI SU NA TURNIRU ZA MLAĐE KADETE U LEKENIKU

Bjelovarski borci osvojili pet zlata, jedno srebro i tri bronce

Uz mnoštvo medalja taekwondo kluba Omega je osvojila veliki pehar za treće mjesto u ekipnom plasmanu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Najmlađi natjecatelji taekwondo kluba Omega prošlog vikenda nastupili su na turniru za mlađe kadete u Lekeniku. Izvrsne rezultate su ostvarili 12 članova Omege.

Mlađi kadeti i kadetkinje Omege su postali borci koje natjecatelji iz drugih klubova Hrvatske žele izbjeći u svojim prvim kolima, a treneri klubova bi ih hitjeli da se nađu u njihovim dvoranama.

U Bjelovar donose 9 medalja od kojih najviše zlatnih i to pet, zatim jedno srebro i tri bronce. Uz mnoštvo medalja Omega je osvojila veliki pehar za treće mjesto u ekipnom plasmanu.

Poseban pehar je osvojila Ena Daskijević koja je sa tri rutinski pobjede proglašena za najbolju mlađu kadetkinju turnira. Tek je početak sezone, a Ena je već osvojila tri turnira i dva pehara za najboljeg borca.

Pored Ene zlato su osvojili Martin Matak, koji je imao tri pobjede i s teškom ozljedom šake uspio je izdržati do kraja i osvojiti medalju najsjajnijeg sjaja. Ema Bugarinović i Karolina Kiš također zlatne, obje s neizvjesnim finalom, gdje se pobjednik doslovno odlučivao u posljednjim sekundama. Treba naglasiti da su Ema i Karolina u finalu pobijedile starije i iskusnije protivnice. Peto zlato osvojio je Tony Jurković, kojega je ždrijeb pomazio i trebao je za zlato jednu pobjedu. Od samog početka je vodio i nije ispustio vodstvo do kraja borbe.

Srebro je osvojio Petar Mikor. Nakon dvije pobjede Petar ulazi u finalnu borbu koja je do samog kraja bila izjednačena, no neopreznim startom u zadnjim sekundama protivnik zadaje pobjedonosni bod, a Petru ostaje da se zadovolji drugim mjestom.

Brončane medalje su osvojili: Bruno Grđan koji je imao jednu pobjedu. Lucija Hajduković, dvije pobjede i to je Luciji prvo natjecanje. Adrian Kovačić kojemu je kao i Luciji prvo natjecanje.

Na turnir u Lekeniku bez medalja su ostali Laura Friščić, Lara Hajduković i Matko Kreštan.

Natjecatelje je vodio trener Ivan Daskijević kojemu je pomagala Lea Leljak. Trener Ivan posebno se zahvaljuje svim roditeljima koji su vozili djecu i koji su bespoštedno navijali. Gromoglasno navijanje se čulo i van dvorane. Sam organizator natjecanja je rekao da takvu ekipu i takvu složnost nije dugo vidio.

No Ivan kaže nema vremena za slavlje već u subotu, 30. travnja, Omega ide u Novsku na turnir koji se održava povodom obljetnice veličanstvene pobjede vojno-redarstvene operacije Bljesak. Turnir je ujedno kriterijski za juniorsku reprezentaciju i svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održava u Kanadi. U Novskoj Lea Leljak bit će postavljena za nositelja u svojoj kategoriji.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 19:53 )