• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


WING CHUN U BJELOVARU – DANI OTVORENIH VRATA

Pokazni i besplatan trening za sve zainteresirane

Prema legendi Wing Chun je nastao u južnom Shaolin samostanu, a osmislila ga je redovnica Ng Mui koja je nakon uništenja samostana znanje prenijela na djevojku po imenu Yim Wing-Chun

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Wing Chun klub Yang organizira pokazni i besplatan trening za sve zainteresirane. Možete aktivno sudjelovati ili gledati trening. Wing Chun je vještina koju je proslavio legendarni majstor Yip Man. Do 2. svjetskog rata živi i djeluje u gradu Foshan koji je u južnoj Kini bio poznat po školama borliačkih vještina. Nakon 2. svjetskog rata Yip Man seli u Hong Kong i osniva školu. Odande pronosi glas o Wing Chun vještini cijelim svijetom.

Prema legendi Wing Chun je nastao u južnom Shaolin samostanu, a osmislila ga je redovnica Ng Mui koja je nakon uništenja samostana znanje prenijela na djevojku po imenu Yim Wing-Chun. Poanta vještine je savladavanje puno većih i jačih protivnika uz minimum kretnji i fizičkog naprezanja. Wing Chun uz minimalnu količinu kretnji i energije postiže maksimalni učinak i stoga je pogodan i za žene i muškarce, svih uzrasta i dobnih skupina.

Wing Chun razvija osjećaj koordinacije i sklada pokreta, kao i samopouzdanje samih vježbenika. Osim borilačke dimenzije vještina u sebi nosi i filozofsku dimenziju: postizanje maksimalnog učinka uz najmanji mogući rad. Može se prakticirati kao rekreacijska vještina koja će pospješiti Vaše zdravlje i duh, a može biti i vrlo ozbiljan obrambeni instrument.

Wing Chun klub Yang vodi Sifu (učitelj) Ivan Ožegović, član europske Leung Yin Wing Chun unije, koji više od 10 godina neumorno trenira i radi na promociji ove izvrsne vještine u Hrvatskoj. Unazad nekoliko godina Sifu Ivan odlazi na nekoliko tjedana u Hong Kong na edukaciju (trening seminar) gdje se usavršava i trenira s najboljim Wing Chun majstorima, te novostečena znanja nesebično prenosi na učenike.

Sve zainteresirane pozivamo da 7. svibnja dođu na besplatni pokazni trening koji počinje u 12 sati u prostorijama Golub-a. Oni koji žele trenirati neka se obuku u sportsku odjeću + tenisice za dvoranu.

Očekuju vas s veseljem!

Ažurirano ( Srijeda, 27 Travanj 2016 11:43 )