• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


EKIPNO I POJEDINAČNO PRVENSTVO HRVATSKE U STOLNOM TENISU ZA KADETE I KADETKINJE U MALINSKOJ

Najtrofejnija sezona mladih Bjelovarčanki

Stolnoteniski klub Bjelovar osvojio je ekipno srebro, kao i Ivana Grgić u paru sa Dubrovčankom Vranješ

E-mail Ispis PDF

MALINSKA – BJELOVAR Prošli vikend u Malinskoj je održano ekipno i pojedinačno prvenstvo Hrvatske u stolnom tenisu, gdje su se u ekipnoj konkurenciji sastale prvoplasirane ekipe iz šest regija, a u pojedinačnoj konkurenciji prvih 16 natjecatelja s rang liste te po dva sa regionalnih kvalifikacija. Stolnotenisačice Bjelovara nastupile su u sastavu Ivana Grgić, Matea Dolenec, Inga Malešević, Inga Varga, koje su i prije prvenstva imale ulogu favorita za jedno od odličja i kao druge nositeljice to su potvrdile odličnim igrama u ekipnom dijelu.

Kruna sezone stigla je u Malinskoj gdje su ove mlade i perspektivne igračice pokazale da rezultati tijekom cijele sezone nisu bili slučajni i da pripadaju u sam vrh Hrvatskog stolnog tenisa. Otvaranje turnira krenulo je odlično protiv neugodnog Varaždina s glatkih 3/0, iako to u pojedinačnim susretima nije izgledalo tako, jer je ruka bila dosta stisnuta, a i pomisao na ulogu favorita je dosta sprečavala opuštenost. Grgić Ivana u prvom susretu pobjeđuje prvi reket Varaždinki 3/0, u drugom susretu Dolenec Matea sa 3/1 pobjeđuje Vukelić Jelenu, a točku na i stavlja Malešević Inga protiv Sitar Lucije sa 3/2 za konačno slavlje 3/0.

Presudni trenutak dogodio se u drugom kolu protiv Jadranova, koji su aktualni prvaci Hrvatske u mlađim kadetkinjama i susret koji je odlučivao da li će Bjelovarčanke ostati u utrci za medaljom.  Susret je završio pobjedom Bjelovara 3/1 sa dvije pobjede Grgić protiv Perhat 3/2 i Brnić 3/0, a treći bod donosi Malešević protiv Salme 3/1. Što je turnir odmicao to je i ruka bila opuštenija gdje su cure u trećem kolu protiv Ljubeščice pokazale zavidnu koncentraciju u odlučujućim trenucima igre i zaslužena pobjeda 3/1 sa već provjerenom formulom dvije pojedinačne Grgić i trećim bodom  Malešević  tako da Dolenec nije trebala nastupiti u petom odlučujućem meču.

Ekipno srebro potvrda je najuspješnije sezone kluba u povijesti, gdje se stolnoteniski klub Bjelovar ni sa jednog državnog takmičenja nije vraćao praznih ruku. Osim djevojaka u svim kadetskim i juniorskim kategorijama državnu završnicu su izborili i muški dio kluba ekipno i pojedinačno. To je potvrda kvalitetnog rada u klubu i puno odricanja od igrača i trenera do roditelja.

IVANA GRGIĆ U ČETVRTFINALU!

U pojedinačnom dijelu turnira najveći uspjeh postigla je Ivana Grgić plasmanom u četvrtfinale, gdje je poražena od prve nositeljice turnira Marte Vukelić iz Duge rese rezultatom 4/1. Do četvrtfinala Ivana je u razigravanju po grupama pobijedila sve svoje protivnice ne prepustivši ni set Ilić Zaru iz Samobora, Perhat Maju iz Jadranova i Božić Nelly iz Pule. U osmini finala nakon odličnog starta i vodstva 2/0 u setovima, Varaždinka Kovaček sustiže Ivanu na 2/2 i na kraju pobjeda Grgić 4/2. U četvrtfinalu Ivana je morala stisnuti ruku na zasluženoj pobijedi Vukelić 4/1.

GRGIĆ S DUBROVČANKOM IZBORILA FINALE

U konkurenciji parova Ivana Grgić je igrala sa Dubrovčankom Vranješ Lidijom, iako  prvi puta zajedno igraju u paru uspjele su izboriti finale za drugu medalju Bjelovara. Na putu do finala najviše problema su imale u četvrtfinalu sa parom iz Ljubeščice Štriga – Matijašec gdje su na kraju izvukle povoljan rezultat 3/2. U polufinalu čekala ih je kombinacija Jadranovo-Donji Miholjac Brnić, Jurčević koje pobjeđuju rezultatom 3/1. U finalu su ih čekale kombinacija Mladosti i Duge Rese Bardač-Vukelić inače prva i druga igračica sa aktualne rang liste i nakon pregršt lijepih poena u neizvjesnom i iscrpljujućem meču susret odlazi na stranu Bardać-Vukelić 3/1. U parovima zapažen rezultat imala je i Dolenec Matea koja je igrala sa Varaždinkom Borovec koje su poražene u četvrtfinalu od Brnić- Jurčević 3/2 u setovima. Ova dva postolja samo su kruna najtrofejnije sezone kluba u mlađim uzrastima i veliki optimizam za budućnost.

Ažurirano ( Srijeda, 27 Travanj 2016 14:42 )