• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FOKSIĆI NA TRI TURNIRA

Marko Erjavac najbolji borac na turniru Čigra Open

Foksići još imaju za odradit dva turnira pred kadetsko i juniorsko prvenstvo države, a onda samo najbolji od najboljih iz Foxa nastupaju na Austria Openu početkom lipnja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Članovi Fox-a najtrofejnijeg bjelovarskog taekwondo kluba ovaj vikend nastupili su na tri natjecanja.

Jedan dio ekipe je nastupao u zagrebačkom Domu sportova gdje je održan međunarodni turnir Čigra Open koji je okupio preko 650 natjecatelja iz 54 kluba i 4 države. Drugi dio ekipe u Zagrebu je nastupio na Studentskom prvenstvu države, dok je treći dio ekipe nastupio ne memorijalnom turniru Bljesak Open koji je bio drugi kriterijski turnir za odlazak na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Na turniru Čigra Open Marko Erjavac protutnjao je turnirom kao tsunami te se zasluženo okitio zlatnom medaljom i titulom najboljeg borca turnira.

Marko je u prvoj borbi pobijedio 21:0 prekidom u drugoj rundi, drugu borbu Marko je također  riješio u svoju korist 16:2, da bi u polufinalnoj borbi nokautirao protivnika pri vodstvu 9:0.

Finale je marko znalački priveo kraju sa laganih 12:1 u svoju korist, na kraju statistika govori da je Marko zadao 58 bodova, a primio samo 3 boda što govori o dominaciji koju je Marko imao nad protivnicima.

Odlične borbe prikazali su i Kevin Češljar koji se okitio srebrnom medaljom te sestre Ines i Anja Popović koje napreduju iz turnira u turnir te su ovaj put osvojile brončane medalje.

Na studentskom prvenstvu države foksići su imali tri predstavnika, foksići koji studiraju ovaj put su se borili za svoje fakultete tako se prvakinjom države okitila Andrea Pacadi, dok je Ivan Zelić postao viceprvak države, a Brian Češljar osvojio je brončanu medalju. Fox studenti nemaju puno vremena za treninge , jer ime je studij i školovanje prioritet, tako da ove tri medalje itekako vesele i pokazuju da će Fox uskoro imati visoko kvalificirani kadar da za par godina nastavi uspješnu tradiciju stvaranja šampiona.

Sve borce u Zagrebu vodila je trenerica Sanela Tolić Medak

Na drugom kriterijskom turniru Bljesak koji je održan u Novskoji okupio nešto više od 300 natjecatelja nastupilo je i četvero foksića.

Mateo Knezić osvojio je ponovno brončanu medalju te zaradio još bodova koji će mu pomoći da bude treći nositelj na ždrijebu za juniorsko prvenstvo države. Brončanom medaljom okitila se i Petra Miškulin u kadetskoj konkurenciji. Dok je u prvom kolu izgubila Ena Šimunić.

Lana Krapec izgubila je u borbi za medalju ,ali je pokazala izuzetan napredak u zadnja tri turnira. Lana je pobijedila puno višu i neugodnu protivnicu u prvoj borbi, a da bi u borbi za medalju tijesno izgubila 3:4 zbog četiri dobivene opomene. Lani idu sve pohvale jer je napredak iz turnira u turnir evidentan te se vidi  da forma pred prvenstvo države raste što veseli trenera Feđu Medaka koji je vodio ekipu na ovo natjecanje.

Foksići još imaju za odradit dva turnira pred kadetsko i juniorsko prvenstvo države, a onda samo najbolji od najboljih iz Foxa nastupaju na Austria Openu početkom lipnja.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 18:17 )