• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BORCI TAEKWONDO KLUBA OMEGA NASTUPILI NA TURNIRU »BLJESAK«

Omega najbolja u Novskoj

Taekwondo kluba Omega je na čelu sa Ivanom Daskijevićem i Anom Piragić u Novsku došla sa 12 boraca i to sa dva juniora, jednim kadetkinjom i devet mlađih kadeta

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – NOVSKA Borci taekwondo kluba Omega nastupili su 30. travnja na turniru u Novskoj pod nazivom »Bljesak«. Turnir je memorijalan, a održava se u čast slavne vojno-redarstvene akcije Bljesak.

Borci taekwondo kluba Omega  još jednom su pokazali, ne da su samo najbolji bjelovarski klub s osvojenim prvim mjestom u ekipnom plasmanu u konkurenciji mlađih kadeta i kadetkinja već i najbolji između 54 kluba na ovom vrlo jakom turniru.

Turnir je bio i jedan od kriterijskih za odlazak na juniorsko svjetsko prvenstvo u Kanadi.

Taekwondo kluba Omega  je na čelu sa Ivanom Daskijevićem i Anom Piragić u Novsku došla sa 12 boraca i to sa dva juniora, jednim kadetkinjom i devet mlađih kadeta.

Zlato su osvojili mlađi kadeti Bruno Grđan i Karolina Kiš. Bruno i Karolina su kroz sve borbe vodili od početka i ni u jednom trenutku njihove pobjede nisu bile upitne. Sami rezultat njihovih finalnih borbi govori o superiornosti, Bruno je pobijedio 9:0 a Karolina 13:1.

Srebro je osvojila mlađa kadetkinja Ema Bugarinović. Ema je u finalu izgubila na zlatni bod. Bez obzira na veliki broj osvojenih medalja Ema je tek ušla ove godine u natjecateljsku ekipu.

Bronce su osvojili mlađi kadeti i kadetkinje: Ena Daskijević, Laura Friščić, Lara Hajduković i Adrian Kovačić.

Juniori Lea Leljak i Kristijan Šejić skupljaju bodove za reprezentaciju. Ovaj put Kristijan je osvojio broncu, ostaje nam žao što nije otišao korak dalje jer se u polufinalnoj borbi odmah ozlijedio u prvoj rundi. No želja i hrabro srce vodili su ga do kraja borbe gdje je morao stisnuti ruku protivniku i zadovoljiti se broncom. Lea gubi u drugom kolu i to u zadnjim sekundama. Lea pripada u sam vrh najboljih boraca, to pokazuje i njeno postavljanje za 2. nositelja na ovom turniru, no malu nedostatak vjere da je stvarno najbolja koštalo je gubitka borbe i medalje.

Na turniru su još nastupili i ovaj put ostali bez medalja: Kadetkinja Ela Jelić koja tijesno gubi od prvakinje 6:5 i mlađi kadeti: Lucija Hajduković i Jan Malogorski.

Trener Ivan Daskijević je prezadovoljan rezultatima, a njegovi mlađi kadeti sa svakog turnira dolaze kao najbolji. Ovim putem se zahvaljuje svim roditeljima koji vjeruju u Omegu i koji vjerno prate svoju djecu na svaki turnir. Slijedeći vikend nema turnira to će se iskoristiti za dodatne treninge i to tri u subotu i dva u nedjelju.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 02 Svibanj 2016 18:21 )