• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


FOKSIĆI NA PRESTIŽNOM MEĐUNARODNOM TAEKWONDO TURNIRU SUSEDGRAD SOKOL POKAL

Petra Miškulin i Marko Erjavac najbolji borci turnira i sigurni putnici na Europsko kadetsko prvenstvo!

Članovi taekwondo kluba Fox jedini su predstavnici bjelovarske škole taekwondoa koji su se kvalificirali na prvenstvo Europe te su foksići po tko zna koji put pokazali i dokazali da su najbolji i najtrofejniji taekwondo klub grada Bjelovara

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Na prestižnom međunarodnom taekwondo turniru pod nazivom Susedgrad Sokol Pokal koji je održan u Zagrebu i koji je okupio preko 650 boraca i 110 formaša nastupilo je i troje foksića. Turnir je bio drugi kvalifikacijski turnir za odlazak na kadetsko Europsko prvenstvo u Rumunjskoj. Foksići su namjerno otišli s manjim brojem boraca jer trenerska procjena je bila da imamo tri vrhunska  borca za ulazak u Hrvatsku kadetsku reprezentaciju te se trener maksimalno mogao posvetiti troje boraca i dovest ih do samog vrha.

Kevin Češljar prvu borbu pobjeđuje protivnika sa 5:0, a u borbi za medalju nesretno gubi od aktualnog prvaka države s tijesnih 1:3 uz puno sudačke nepravde. Tako da je Kevin izgubio šansu plasirati se na Europsko prvenstvo, ali je kandidat za medalju na nadolazećem prvenstvu države. Kevinu idu sve čestitke na odličnom nastupu i požrtvovnom pristupu i velikoj želji za pobjedom.

Petra Miškulin prvu borbu pobjeđuje sa 5:0, a u borbi za medalju je rutinski pobijedila protivnicu 11:2, a u polufinalnoj borbi Petra u zadnjim sekundama preokreće borbu u svoju korist, nakon žalbe trenera Feđe te u dodatnoj rundi na zlatni bod pobjeđuje i ulazi u finale.

U finalnoj borbi koja je bila neizvjesna do samog kraja Petra izlazi kao pobjednica i sigurni putnik na Europsko prvenstvo za kadete. Na kraju turnira Petra Miškulin proglašena je za najbolju kadetkinju turnira.

Marko Erjavac iz turnira u turnira hara tatamijem poput tsunamija, u prvoj borbi pri vodstvu od 14:2 nokautirao je protivnika te borba završava ranije od predviđenog. U druge dvije borbe Marko je protutnjao tatamijem i oba protivnika pobijedio prekidima u drugoj rundi rezultatima 15:2 i 20:1, u finalnoj borbi Marko na zlatni bod pobjeđuje glavnog konkurenta i isto kao i Petra osigurao si je odlazak na svoje drugo Europsko prvenstvo. Na kraju turnira Marko je proglašen za najboljeg kadeta turnira.

Članovi taekwondo kluba Fox jedini su predstavnici bjelovarske škole taekwondoa koji su se kvalificirali na prvenstvo Europe te su foksići po tko zna koji put pokazali i dokazali da su najbolji i najtrofejniji taekwondo klub grada Bjelovara. Ovo je već druga godina za redom da foksići imaju dva reprezentativca na kadetskom prvenstvu Europe.

Borce je vodio trener Feđa Medak koji ovim putem poziva sve mlade da se pridruže najboljima te da dođu u naš trofejni Fox Brlog!

Ažurirano ( Nedjelja, 15 Svibanj 2016 17:15 )