• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ATLETIKA – PRVENSTVO HRVATSKE U VIŠEBOJIMA

Ivana Zeljko, Marija Beljan i Jurica Kovačić doprvaci

U dvodnevnom nadmetanju najsvestranijih atletičara i atletičarki Hrvatske nastupilo je 152 natjecatelja od limača pa sve do seniora i seniorki iz 25 atletskih klubova

E-mail Ispis PDF

U Čakovcu na stadionu Mladost, proteklog vikenda, održano je prvenstvo Hrvatske u višebojima. U dvodnevnom nadmetanju najsvestranijih atletičara i atletičarki Hrvatske nastupilo je 152 natjecatelja od limača pa sve do seniora i seniorki iz 25 atletskih klubova. Vremenske prilike nisu išle u prilog natjecateljima kiša i hladno vrijeme, otežali su natjecateljima da postignu svoje najbolje rezultate.

Veliki uspjeh za AK Bjelovar. Ivana Zeljko, najuspješnija višebojka, tri godine uzastopce bila je prvakinja Hrvatske u višeboju za juniorke, a ovom prigodom nastupila je u konkurenciji seniorki u sedmoboju i osvojila srebrnu medalju sa 3.918 bodova.

Marija Beljan mlađa juniorka, svoju marljivost na treningu okrunila je srebrnom medaljom u sedmoboju, sa osvojenih 3.364 boda, što je izuzetni uspjeh za Mariju, dokazala je da se razvija u vrsnu atletičarku.

Jurica Kovačić stariji kadet, s velikim mogućnostima da postigne još bolje rezultate. Nosioc srebrne medalje u šestoboju sa osvojenih 3.348 boda,  istrčao je osobni rekord na 100 m prepone u vremenu 14,18 i u skoku u vis sa preskočenih 162 CM.

Dora Dent svoje prvo natjecanje na državnom prvenstvu u višeboju u konkurenciji  starijih kadetkinja u šestoboju sa 3.080 bodova zauzela je 4. mjesta opravdala je očekivanja svojih trenera, sa malo više iskustva mogla je doći do medalje, samo 47 boda nedostajalo je za medalju.

Ivana Šimić limačica također svoj prvi nastup na državnom prvenstvu u troboju opravdala je osvajanjem 9. mjesto sa ukupno 716 bodova.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 20:47 )