• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PRVA ČAZMANSKA PLANINARSKA METLARSKA ZABAVA

OKUPILO SE 130 PLANINARA IZ HRVATSKE I BiH

Ugodno iznenađeni prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnim znamenitostima našega kraja planinari su se vrlo zadovoljni vratili kućama s obećanjem da će ponovo posjetiti Čazmu i okolicu

E-mail Ispis PDF

 

Snimio: Franjo Jagatić

ČAZMA Čazmansko planinarsko društvo »Garjevica« organiziralo je prvu čazmansku planinarsku metlarsku zabavu.

Okupljenih 130 planinara iz Zagreba, Svete Nedelje, Bjelovara, Vrapća, Pakraca, Kutjeva, Tuzle i Visokog iz BiH, među kojima i 27 planinara čazmanskog Društva, pozdravili su gradonačelnik Dinko Pirak i Zlatko Salaj,vlasnik imanja, a čazmanski planinar Mato Paranos tom je prigodom pročitao dvije pjesme iz svoje netom objavljene knjige. Predsjednik Društva - Franjo Jagatić upoznao je planinare s rutom hodanja šetnicom koja je vodila uz potok Grabovnicu uzvodno do starog mlina u Vučanima, zatim do tradicijske moslavačke kuće Tonković u Donjem Mikloušu, onda obroncima Moslavačke gore, preko brda Sveti Vid na imanje Salajevih, gdje su se planinari zabavili uz glazbeni sastav Moslavina bend. Održana je i metlarska škola izrade metli brezovači, pa je tako više od 60 planinara dobilo diplomu Brezoučilišta. Ugodno iznenađeni prirodnim ljepotama i kulturno-povijesnim znamenitostima našega kraja planinari su se vrlo zadovoljni vratili kućama s obećanjem da će ponovo posjetiti Čazmu i okolicu.

DOJMOVI PLANINARA

Poštovani,

Svim organizatorima ovog planinarskog okupljanja šaljemo samo čestitke od naše peteročlane grupe pridružene planinarskom društvu "Željezničar" iz Zagreba. U tome smo jednoglasni. Zaista ste se potrudili da nam boravak u Moslavini bude sadržajan, raznovrstan, zabavan, jednom riječju izvrsno osmišljen i izveden. Nadamo se ponovnom susretu i druženju.

Franjo, Branko, Anuška, Jelena i Zvjezdana iz Zagreba

Poštovani i dragi, naši Čazmanci!

Hvala na brizi. Vratili smo se, ne samo sretni s lijepim uspomenama, već s dušama punima radosti.

Eliksir kojim ste nas opili još će dugo kipjetii u nama. Što reći, nego uputiti sve čestitke PD "GARJEVICA".

Tako ste mladi, a spremni dočekati, dobro ugostiti i zabaviti toliko ljudi u jednom danu. Bravooo!

Poštovani g. Francek! Zajedno sa svim ljudima kraja koje ste animirali, siromašan Čazmanski kraj (kako Vi kažete), digli ste iz letargije. Što je zemlja škrtija, u ljudima je veća snaga i želja za rastom.

Upravo to smo čitali u svim dosadašnjim susretima, a "Moslavački svirači" začinili su sav Vaš trud,

unijevši život kraja u vedre Moslavačke pjesme.

Priču o Metlarskom Učilištu pronosit ću svima. Već sam počela. Za diplomu već znaju moji prijatelji u Zagrebu, Gorskom kotaru i Međimurju. Sutra ćemo ju zaliti u mom Društvu "GORANIN" u Zagrebu.

Naravno nazdravit ćemo i za sve vas.

Dok upijate zov blagih Moslavačkih obronaka, sigurno ćete čuvati svoje starine i stvarati nove vrijednosti da obogatite svoj kraj. Želimo Vam u tome puno uspjeha, a mi planinari i prijatelji

iz Zagreba bit ćemo počašćeni svakim pozivom u Čazmu.

Uz još jedno veliko hvala srdačan pozdrav svima!

Nada Kruc

Pozdrav iz Tuzle!!!

Hvala na gostoprimstvu i na lijepom programu! Sve je bilo ok! Ekipa je prezadovoljna!

Ako budete htjeli posjetiti Tuzlu i planinu Konjuh, javite se i sve ćemo ostalo dogovoriti ...!

»Vedro«

Stiv

Ažurirano ( Petak, 01 Ožujak 2013 16:12 )