• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


POČINJE LIGA VISEĆE KUGLANE UDRUGA BRANITELJA SREDIŠNJE HRVATSKE

KUGLOM DO PRIJATELJSTVA

Mala liga viseće kuglane okuplja u jedanaest ekipa oko 60 branitelja i mnoštvo prijatelja koji su nezaobilazna publika na svakome susretu

E-mail Ispis PDF

 

VISEĆA KUGLANA – Branitelji, među kojima je najviše vojnih ratnih invalida, i ove će godine igrati ligu viseće kuglane. Okupljeni u udruge branitelja, ratni veterani s područja središnje Hrvatske ovako nastavljaju s druženjem i sportskim susretima. U ukupno osam susreta odigrat će 11 kola »Male lige viseće kuglane« i tako promovirati zdrav život, ali uz to obilježiti i sve značajne datume iz Domovinskog rata.

Liga počinje u Petrinji 9. ožujka, a završava u Bjelovaru 12. listopada.

Mala liga viseće kuglane okuplja u jedanaest ekipa oko 60 branitelja i mnoštvo prijatelja koji su nezaobilazna publika na svakome susretu. Petrinja, Topusko, Maksimir, Generalski stol, Dubrava, Susedgrad i Bjelovar domaćini su ovogodišnjih natjecanja. Sve svoje aktivnosti ekipe u većini slučajeva financiraju same, premda se neki susreti uspiju ugurati u proračune obilježavanja obljetnica iz Domovinskog rata na području ovih mjesta. Osim branitelja u ligu su uključeni i civilni invalidi te supruge i udovice branitelja.

Ligu uljepšavaju sklopljena prijateljstva, ali i sportski duh koji se kod nekih ponekada i prežestoko očituje. Unatoč tome rezultat nikada nije na prvom mjestu, nego zabava, druženje i međusobno nadmudrivanje u cilju pronalaska odgovora na pitanje kako osvojiti što bolji plasman. Osim natjecanja kroz ligu pojedine ekipe sudjelovat će i na turnirima od kojih se dva odigravaju u Petrinji te jedan u Bjelovaru u sklopu Sajma sporta i rekreacije SPOREK na Bjelovarskom sajmu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 04 Ožujak 2013 12:59 )