• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U PLESNOM KLUBU »BJELOVAR« ZA SVAKU GENERACIJU PONEŠTO ZANIMLJIVO I KORISNO

PLESOM PROTIV OVISNOSTI

U prepunoj dvorani Horkud-a Golub uz latino ritmove i osnovne plesne korake rade se vježbe nabijene, pune energije i akcije.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR - »Sportski plesni klub "Bjelovar" je ponos našeg grada i broj jedan u svojem dugogodišnjem radu na području širenja plesne i sportske kulture za sve generacije. Osnovan kao udruga građana prije 6 godina svoj rad prilagodio je stvarno svima koji vole ples.« Tako govori o svom plesnom klubu Željko Pavleković, predsjednik.

Od najranije mladosti za djecu, već od 5 godina, koja još ne pohađaju školu, tu je MALA PLESNA grupa, svakog ponedjeljka od 18 sati, u kojoj mališane učimo slušanju glazbe uz puno igre i smijeha. Svojim prvim plesnim koracima plešu najjednostavnije plesove.

- Za osnovnoškolski uzrast, u kojem je najviše polaznika, na stalnim radionicama pokušavamo djecu zainteresirati za sportski ples i sport uopće. Dječja pretilosti i ostale bolesti današnjice glavna su zadaća sa kojom smo se uhvatili u koštac i vrlo uspješno odrađujemo tečaj plesnog sadržaja pod nazivom PLESOM PROTIV OVISNOSTI. Ovdje djecu podučavamo o postojanju više vrsta plesova u više grupa: standardnim (engleski valcer, bečki valcer, tango, slow fox i quick step), latinoameričkim (samba, rumba , jive, cha cha i paso doble), uličnim, društvenim…objašnjava posebno zanimljive i korisne aktivnosti svog kluba Željko Pavleković.

Po završetku osnovnog tečaja djeca nastavljaju plesati i usavršavati se u skupini koja se orijentirala za sportski ples uz najbolje trenere (Marko Ciboci, jedini profesionalni aktivni plesač u RH) i vrhunske plesače. Nastupom na domaćim i međunarodnim turnirima pokazuju svoje znanje u plesovima gdje ostvaruju ponajbolje rezultate. Sportski plesni parovi (Donovan Pavleković i Lorena Široki, Dominik Majdandžić i Nika Prevedan kao i Kristijan Jaković i Mihaela Lukčić) poznati su po osvajanju najboljih mjesta u sportskom plesu. Ovi takmičarski parovi plešu u visokim C i B razredima. Za one slabije informirane to je kao prva liga u nogometu. Moramo pohvaliti Donovana Pavlekovića koji je sa svojih navršenih 15 godina najmlađi plesač u Hrvatskoj koji je osvojio B kategoriju i slovi za najtrofejnijeg plesača Bjelovarsko-bilogorske županije. Novoformirane grupe Hip Hop i Street Dance popunjavaju svoje redove i pripremaju koreografije za buduće nastupe i takmičenja.

Za srednjoškolce i odrasle tu je TEČAJ DRUŠTVENIH PLESOVA. Maturanti će ovdje proplesati, sve plesove koji se plešu na druženjima i proslavama, uz svoje starije plesne prijatelje koji se pripremaju za prvi bračni ples ili one koji plešu iz rekreacije i zabave. Uz puno smijeha i dobre zabave trenutno u ovoj skupini svakog utorka od 18 i 30 kao i četvrtka od 18 sati pleše preko 15 parova. Najzanimljivije je na LATIN FIT DANCE skupini. Potaknuti zahtjevima mnogih mama, žena i teta koje žele nešto učiniti za sebe kao i za svoje zdravlje latin rekreacija je kao stvorena. U prepunoj dvorani Horkud-a Golub uz latino ritmove i osnovne plesne korake rade se vježbe nabijene, pune energije i akcije.

- Drage žene dovoljna je dobra volja, ručnik i malo osvježavajuće vode a za ostalo će se pobrinuti mlada voditeljica Laura i Vaša figura će svakim treningom biti blistavija. Ekipa je fenomenalna, atmosfera ludnica, a treninzi su četvrtkom od 20 i 30 sati i nedjeljom od 20 sati u dvorani horkud-a GOLUB u Bjelovaru. Ako ste se odlučili za jednu ili više ovih aktivnosti slobodno dođite na bilo koji trening u dvoranu Golub u Franjevačkoj ulici u navedenim terminima, a ako Vam nedostaje još neka informacija samo zovite 091 56 96 136, poručuje Željko Pavleković uz plesni pozdrav.

Ažurirano ( Srijeda, 20 Ožujak 2013 10:56 )