• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL- SJEVER – 21. KOLO

NA BRDU »CRVENI MUNDIRI« RAZMONTIRALI PODRAVINU

Mladost iz Ždralova, kao aktualni prvak III. HNL- sjever i jesenski prvak na svom terenu je odradio veliki dio posla gleda obrane naslova, a stradala je Podravina iz Ludbrega koja u svojim redovima ima nekoliko donedavno prvoligaških igrača. Nogometaši Bjelovara gostovali su kod prosječne ekipe Mladosti iz Preloga koja je ovu utakmicu odigrala u susjednom Hodošanu ali ni ta činjenica nije bila dovoljna postrojbi trenera Alena Mrzlečkog da očiglednu kvalitetu pretvori u tri boda.

E-mail Ispis PDF

MLADOST (Ž) – PODRAVINA 4:0

Ždralovi – Igralište Mladosti na Brdu, gledatelja 300, sudac: Milan Ramić (Orahovica) 7,5, pomoćnici: Valent i Fabijanac (oba Slatina), delegat: Stjepan Đuranec (Čakovec), strijelci: 1:0 Pleić (5), 2:0 Sučić (43), 3:0 Holi (59)- ag, 4:0 M. Bošnjak (69).

MLADOST (Ž): Kakša 7, Kukec 7,5, Pavić 7, Pleić 8, Vrbanić 8, Pušić 7 (od 46. Šola 7), M. Bošnjak 7,5, Sučić 7, Trupac 7 (od 72. Ostrman-), Kozić 7,5, Orač 7 (od 76. Renić-). Trener: Nikola Papac 7,5.

PODRAVINA: Bešenić 5,5, Vađunec 6,5, Pomper 6,5, Milas 6 (od 66. Kosir-, od 74. Draguljić-), Valjak 7, Sabol 6,5 (od 80. Orehovec-), Bublić 7, Mumlek 7, Holi 6,5, Čižmešija 6,5, Hojski 7. Trener: Damir Maretić 7.

Igrač utakmice: Matija Vrbanić (Mladost).

Mladost iz Ždralova, kao aktualni prvak III. HNL- sjever i jesenski prvak na svom terenu je odradio veliki dio posla gleda obrane naslova, a stradala je Podravina iz Ludbrega koja u svojim redovima ima nekoliko donedavno prvoligaških igrača. Derbi kola na Brdo je privukao veliki broj navijača ne samo iz Bjelovara već i iz Ludbrega. Domaći su najavljivali novu pobjedu i ostvarili je na impresivan način – golovima i igrom. Već na otvaranju utakmice Pušić je dobro zagrijao dlanove Bešenića, a samo dvije minute kasnije već je vadio loptu iz mreže. Akciju je po desnoj strani poveo Kozić koji dugom loptom prebacuje kompletnu obranu Podravine te s lijeve strane natrčava Pleić i mijenja stanje na semaforu. Nije to pokolebalo goste koji u režiji Mumleka i Hojskog stvaraju laganu inicijativu ali samo do čvrste obrane Mladosti koja na vrijeme otklanja opasnost. Kada su gostujući navijači očekivali i izjednačenje, dogodilo se u 43. minuti novo vodstvo Mladosti. Na lijevoj strani najbolju akciju na utakmici poveli su Pleić i Vrbanić koji točnom loptom pronalazi Sučića koji rutinski zakucava loptu u mrežu. Bila je to uoči nastavka velika zaliha za crvene majice, a upravo nastavak je bio jedna od možda najboljih dionica Mladosti u prvenstvu. Domaći su sasvim zagospodarili terenom, akcije su se u valovima slijevale prema Bešeniću koji treći put kapitulira na pomalo bizaran način. Suigrač Holi sa 15 metara vračao je loptu svom vrataru u 59. minuti, a ona na čuđenje svih ispod noge odlazi u mrežu. Bio je to kraj nadanja za Podravinu koja se do kraja utakmice sasvim opustila, a domaći u tom razdoblju stvorili još nekoliko pravih prigoda od kojih su iskoristili samo jednu i to s bijele točke. U 69. minuti Pleić je pobjegao čuvarima, a u 16 metara ruši ga Sabol. M. Bošnjak s 11metara precizno pogađa mrežu. Mladost je ovom pobjedom napravila još jedan korak k novom naslovu, a pravi ispit imati će u srijedu kada u zaostalom 16. kolo ide u goste Međimurju.

STRIJELCI BJELOVARA OPET ZATAJILI

MLADOST (P) – BJELOVAR 0:0

Hodošan – Igralište NK Budućnosti, gledatelja 100, sudac: Ivan Slunjski (Varaždin).

MLADOST (P): F. Farkaš, Habuš, D. Farkaš, Ivančić, Halić, Balent, Vlah (od 64. Hrešč), Magdalenić, Hladnik, Sabol, Dominić. Trener: Krunoslav Bauer.

BJELOVAR: Srbljanović, Jurić, Pašalija, Kraljević (od 61. Kristić), Golubić (od 60. Šestak), Ljubić, Šibenik, Plantek (od 85. Horvat), Jelić- Balta, Nađ, Stankovć. Trener: Alen Mrzlečki.

Nogometaši Bjelovara gostovali su kod prosječne ekipe Mladosti iz Preloga koja je ovu utakmicu odigrala u susjednom Hodošanu ali ni ta činjenica nije bila dovoljna postrojbi trenera Alena Mrzlečkog da očiglednu kvalitetu pretvori u tri boda. Ono što zabrinjava je spoznaja kako se NK Bjelovaru već treći put dogodilo ovog proljeća da utakmicu odigra rezultatom 0:0. To samo govori kako obrana obavlja svoj dio posla dok su napadači u totalnoj komi. I na ovoj utakmici stvoreno je niz idealnih prigoda ali pravo je umijeće za bijele dresove kako loptu ugurati u mrežu. No, taj post glede golova ne može trajati vječno jer po zakonu velikih brojeva i napadačima Bjelovara mora se napokon otvoriti. Prava prigoda za to je utakmica u srijedu, 10. travnja, kada na Gradskom stadionu u zaostalom 16. kolu Bjelovar igra sa NK Čakovcem, ekipom koja je podosta ostala dužna još od jeseni.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 08 Travanj 2013 11:49 )