• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL – SJEVER – 24. KOLO

KLINCI BJELOVARA NISU SE OSRAMOTILI PROTIV ISKUSNOG MEĐIMURJA

Hrabro su se upustili u nadigravanje i pokazali kako su velika vrijednost za novu sezonu

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – MEĐIMURJE 0:1

Bjelovar-Gradski stadion, gledatelja 150, sudac: Ivan Slunjski (Varaždin) 4, pomoćnici: Marko Stolnik (Hraščica) i Dario Panić (Varaždin), delegat: Lončar (Virovitica), strijelac: 0:1 Puclin (38).

BJELOVAR: Srbljanović 7, Žagi 6,5, Jurić 6,5, Vinković 6,5 (od 75. Nađ-), Ljubić 6,5, Šibenik 6,5, Plantek 6,5 (od 75. Golubić-), Jelić- Balta 7, Fabičević 7, Jasenko 6,5 (od 80. Jakšinić-), Stanković 7. Trener: Alen Mrzlečki 6,5.

MEĐIMURJE: Šafarić 7, Pintarić 6,5, Kuzmić 6,5, Menzil 7, Golik 6,5 (od 53. Vuk), Puclin 7, Novko 6,5, Vuković 6,5 (od 71. Vabec-), Nynkeu 7, Dodlek 7 (od 77. Mihalic-), Petak 6,5. Trener: Damir Biškup 7.

Igrač utakmice: Nikolas Niverge Nynkeu (Međimurje).

Bez kažnjenog Josipa Piragića, ozlijeđenih Josipa Pašalije i Mateja Kraljevića te na klupi Golubića, Nađa i Cvančića, domaći je Bjelovar istrčao na Gradski stadion s klincima koji nastupaju za kadete i juniore. Slutilo se kako protiv iskusne postave Međimurja neće biti bodova, pa je i bilo tako.

O igri i jedinom golu nešto kasnije, a izvješće s ove utakmice, nažalost, opet moramo započeti s djeliteljem pravde, a to je varaždinski sudac Ivan Slunjski koji je pred kraj utakmice oštetio Bjelovar ne dosudivši očigledni jedanaesterac nakon što se Pintarić klasičnim startom pokosio Jurića koji se sjurio pred vratara Šafarića.

Tako se i dalje nastavlja priča o tome kako Bjelovar suci potkradaju i u gostima, a ne libe se to napraviti u na Gradskom stadionu i gdje su sigurni kako im se ama baš ništa ne može dogoditi.

Jedan je ogorčeni gledatelj silazeći s tribina izrekao možda i najveću istinu, a ona glasi: »Neka takovu krađu pokušaju napraviti, recimo, u Nedelišću ako se usude.« Koliku je ocjenu Slunjski dobio od delegata utakmice nismo uspjeli doznati ali za onaj biser pred kraj utakmice gledalište je Slunjskog nagradilo zviždukom.

Što se tiče same igre, tu nije bilo dileme. Iskusna postava Međimurja rutinski je kontrolirala igru ali nije nadigrala Bjelovar koji je imao nekoliko izglednih prigoda u kojima se našao Plantek i Jurić. I Mađimurje je imalo još po koju prigodu ali je sve otklonio vratar Srbljanović. Klinci trenera Mrzlečkog hrabro su se tako upustili u nadigravanje i pokazali kako su velika vrijednost za novu sezonu. Jedini gol na utakmici pao je nakon pogreške domaćeg stopera Ljubića koji je jednu dubinsku loptu nespretno odbio na noge Puclinu, a ovaj je poklon pretvorio u gol za tri boda. Po prikazanoj igri najrealnija bi bila podjela bodova.

Ažurirano ( Nedjelja, 28 Travanj 2013 13:52 )