• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL- SJEVER - 26. KOLO

NAKON TRI PORAZA NAPOKON POBJEDA U SLATINI

Bjelovar je brojne prigode pretvorio u golove, Mladost je izgubila u Grabrovnici te pobijedila na domaćem terenu Polet iz Sv. Martina na Muri

E-mail Ispis PDF

SLATINA – BJELOVAR 1:5

Slatina- Igralište NK Slatine, sudac: Mihael Belović (Čakovec), strijelci: 0:1 Golubić (15), 1:1 Bubaš (29), 1:2 Jurić (52), 1:3 Piragić (68), 1:4 Jurić (76), 1:5 Jurić (90).

BJELOVAR: Srbljanović, Žagi, Jurić, Pašalija, Vinković, Golubić (od 78. Plantek), Ljubić, Šibenik, Nađ (od 77 Jakšinić), Stanković, Piragić. Trener: Alen Mrzlečki.

Nakon neuspjelog sraza s Viroviticom kada je stvoreno bezbroj prigoda koje je teže upropastiti nego realizirati, bijeli dresovi otisnuli su se na novo gostovanje u Slatinu, a tamo je bilo ono što je trebalo biti i u Bjelovaru – golovi. Njih čak pet u mreži domaće Slatine, a čak tri je domaćinu uvalio brzonog Ilija Jurić za kojeg domaća obrana nije imala rješenje. Po zakonu velikih brojeva, Bjelovaru se moralo otvoriti, a upravo to se dogodilo u Slatini a brojne prigode pretvorene su u golove. U 27. kolu koje se igra u subotu, 11. svibnja u 17,30 sati, Bjelovar na Gradskom stadionu ugošćuje Ivančicu iz Ivanca a to je prava prilika da se upravo golovima potvrdi pobjeda u Slatini i još jednom na djelu pokaže da je golgeterska kriza iza napadača Bjelovara.

MLADOST JE GOSTOVALA U GRABROVNICI

ŽELJKO OSTRMAN SKINUO SVOJE SELO

CROATIA (G) – MLADOST (Ž) 3:1

Prije gostovanja u Grabrovnici, lider na tablici Mladost uvjerljivo je skinula Viroviticu u gostima i zadržala osjetnu bodovnu prednost ispred Međimurja i činilo se da će odlazak u ovo poveće podravsko selo biti lagani izlet ali nije bilo tako. Zaboravili su očito da klub predsjednika Kostelca vodi Željko Ostrman, koji kao stanovnik Ždralova i te kako dobro zna sve mane i vrline svoga nekadašnjeg kluba. Iako je Mladost povela, domaći legionari predvođeni Presečanom i Begovićem preokrenuli su rezultat i nanijeli drugi proljetni poraz lideru na tablici. Bilo je pritom i ljutnje na suđenje što nije ništa novo kada se utakmica izgubi. Na novom ogledu na Brdu Mladost se nije proslavila.

MLADOST (Ž) – POLET (SMNM) 1:0

Ždralovi- Igralište Mladosti na Brdu, gledatelja 100, sudac: Špoljarić (Virovitica) 8, pomoćnici: Grujić i Šantić, delagat: Tomislav Kučina (Sv. Ivan Žabno), strijelac: 1:0 Pleić (78).

MLADOST (Ž): Gavranović 7, Kukec 6,5, Pavić 6,5, Pleić 7, Vrbanić 7, M. Bošnjak 7, Jasika 6, 5 (od 66. Renić 6,5), Trupac 6,56 (od 80. Katić-), Kozić 6,5, Orač 7, Šola 6,5. Trener: Nikola Papac.

Tempo subota – srijeda neminovno mora uzeti svoj danak, a kada se tome pridodaju i ozljede ili sakupljeni kartoni, onda neke koncepcije padaju u vodu. Nakon prvomajskog poraza u Grabrovnici, crvene majice su na svom Brdu i to bez standardnih Pušića i M. Sučića, dočekali Polet iz Sv. Martina na Muri i ukupno gledajući, razočarali gledalište ne samo igrom već i neefikasnošću. Iako su stvorili poneku prigodu na otvaranju, domaći su se mučili u većem dijelu utakmice protiv pokretne i čvrste ekipe gostiju koja nije osobito često bila pred vratima Mladosti ali je kontrolirala igru i na vrijeme otklanjala sve opasnosti pred svojom mrežom. Prvu pravu prigodu u stvari imali su gosti i to preko Andreja Goričanca u 34. minuti, ali je sjajno reagirao domaći vratar Gavranović koji je nogom spriječio sigurni put lopte u mrežu. U 44. minuti Bošnjak sjajno puca ali Đurkin brani, a u nastavku iskosa s lijeve strane prigodu imaju Orač i Trupac. Kada je već pomalo počela domaće gledalište hvatati panika, jer je semafor pokazivao samo 0:0, sijevnula je u 78. minuti najbolja akcija na utakmici po desnoj strani kada Bošnjak točnom loptom izbacuje Vrbanića, a ovaj sa korner crte povratom loptom pronalazi Pleića koji loptu ispod Đurkina sprovodi u mrežu. Bilo je tada jasno da će bodovi ostali u Ždralovima, a igra domaćih brzo se zaboraviti

Ažurirano ( Ponedjeljak, 06 Svibanj 2013 19:45 )