• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽDRALOVI LETE U NEBO – BJELOVAR PONIRE NA TABLICI

E-mail Ispis PDF

MLADOST (Ž) – MLADOST (P) 1:0

Ždralovi- Igralište Mladosti na Brdu, gledatelja 150, sudac: Dubravko Pavlić (Varaždin) 7,5, pomoćnici: Lacković i Galinec, delegat: Ivan Vujec (Varaždin), strijelac: 1:0 Bošnjak (57).

MLADOST (Ž): Gavranović 6,5, Kukec 7, Pavić 7, Pleić 6, Vrbanić 6,5, M. Bošnjak 6,5, Sučić 6,5, Trupac 6,5, Kozić 6,5 (od 86. Vlašić-), Orač 7, Ostrman 6,5 (od 46. Šola 6,5). Trener: Nikola Papac.

MLADOST (P): F. Farkaš 7, Habuš 6, D. Farkaš 6 (od 62. Koa Koa 6,5), Radiković 6,5, Hrešć 6, Balent 6,5, Hladik 6, Sabol 6, Caban 6,5, Vadlja 6,5, Mišić 6. Trener: Krunoslav Bauer 6,5.

Igrač utakmice: Ivan Orač (Mladost, Ždralovi)

Mladost iz Ždralova je u preostala tri kola imala vrlo jasnu računicu – pobijediti sve do kraja i osigurati drugi uzastopni naslov u III. HNL-sjever, a plan se, nakon subotnje utakmice polako i ostvaruje. No, kako i na koji način? Ponovno su svi mislili kako će lideru na tablici i aktualnom prvaku biti lako protiv imenjaka iz Preloga ali – prevarili su se. Za odlučujući finiš koji nosi novi naslov prvaka domaćima je trebala bilo kakova pobjeda ne bi li zadržali razmak ispred Međimurja i skoro su se više osluškivale vijesti iz Ludbrega nego kako probiti dobro organiziranu obranu gostiju. Ako je bilo suditi po početnom pritisku crvenih majica u prvih pola sata onda se ništa dobro nije pisalo gostima ali tisuću dodira i veliki postotak posjedovanja lopte ništa nisu značili jer stvorene prigode ne znače i golove pogotovo što je vratar Mladosti Farkaš imao svoj dan, a domaći napadači dan za pamćenje glede promašenih prigoda. Valja pritom spomenuti i dobro organiziranu i pokretnu obranu gostiju koja ponajprije milila na svoju mrežu, a izleti na polovicu domaće Mladosti vrlo rijetki. Ipak, prave ekipe i kada im zakaže realizacija uspiju naći način kako osvojiti iznimno važne bodove. Nakon desetak minuta nastavka sijevnulo je na lijevoj strani, a akciju je poveo Josip Kozić koji precizno dugom loptom pronalazi na drugoj strani Bošnjaka koji rutinski s pet metara šalje loptu pod prečku. To je bio signal za nove golove, ali samo signal, jer do kraja ništa se značajnije nije promijenilo jer, ranije smo spomenuli, prigode i silan pritisak ne znače i golove. Bodovi su tako ipak ostali na Brdu i značajan su korak k osvajanju novog naslova prvaka. Na kraju utakmice igrači i stručni štab veselili su se ovoj pobjedi i vrlo brzo okrenuli misli ka zadnjem gostovanju u Virju gdje pobjedom mogu i teoretski i praktički potvrditi naslov.

BJELOVAR PONIRE NA TABLICI – KAKO GA ZAUSTAVITI

IZ NEDELIŠĆA S DVA GOLA U MREŽI

NEDELIŠĆE – BJELOVAR 2:0

Nedelišće- Igralište NK Nedelišća, gledatelja 300, sudac: Mario Stanić (Koprivnica), pomoćnici: Sanja Rođak- Karšić (Podravske Sesvete) i Miodrag Plantak (Križevci), delegat: Željko Stipanić (Slatina), strijelci: 1:0 Pintarić (10), 2:0 Mihalic (60).

NEDELIŠĆE: Košir, Želežnjak (od 83. Levačić), Bađari, Pintarić, Jagec (od 89. Smrtić), Marčec (od 80. Golubić), Mihalic, Vizinger, Bujanić, Međimorec, Jarić. Trener: Dražen Novak

BJELOVAR: Srbljanović, Žagi, Jurić, Ljubić, Šibenik, Plantek (od 73. Golubić), Jelić- Balta, Nađ (od 78. Kraljević), A. Jakšinić, Stanković, Piragić. Trener: Alen Mrzlečki.

Nakon neuvjerljive i silno neefikasne igre protiv savljenika Ivančice na gradskom stadionu, postrojba trenera Alena Mrzlečkog otišla je na gostovanje s kojega se do sada obično vračala kući bez bodova. Tako je bilo i sada kada su bijele majice kući donijele nula bodova i dva gola. Oni koji su bili nazočni utakmici kažu kako je to bila čisto prijateljska utakmica bez nekog većeg naboja, a za nijansu opasniji su bili domaći napadači koji su ipak uspjeli ugurati dvije lopte u mrežu vratara Srbljanovića. Dogodilo se tako novo potonuće na tablici, a kako ga zaustaviti možda je najbolje konstatirati da je najbolje da ovo mučenje što prije završi. U subotu na gradskom stadionu gostuje Podravina iz Ludbrega koja je vrlo opasan protivnik, a garancije za pobjedu, s obzirom na igru Bjelovara u posljednje vrijeme baš i nema.

Ažurirano ( Nedjelja, 19 Svibanj 2013 16:21 )