• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


III. HNL-SJEVER – 29. KOLO

GOLOVI NA OPROŠTAJU OD SEZONE NA GRADSKOM STADIONU

Na oproštaju od sezone i gledatelja kojih je bilo iznimno malo na gradskom stadionu, tek nešto više od šezdesetak, nogometaši Bjelovara su se oprostili na najljepši mogući način – golovima i pobjedom

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR – PODRAVINA 4:1 (1:1)

Bjelovar- gradski stadion, gledatelja 56, sudac: Ivica Križaić (Čakovec) 7, pomoćnici: Lidija Kraljić i Davor Šupljika (oboje iz Čakovca), delegat: Anton Grabovac (Orahovec), strijelci: 0:1 Hojski (5), 1:1 Jurić (15), 2:1 A. Jakšinić (59), 3:1 Pašalija (64), 4:1 Plantek (88).

BJELOVAR: Cvančić 7 (od 46. Srbljanović 7), Žagi 7, Jurić 7,5 (od 76. Plantek-), Pašalija 7,5, Golubić 7,5, Ljubić 7, Jelić- Balta 7, Nađ 8, A. Jakšinić 8, Stanković 7 (od 59. Šibenik 7), Piragić 7. Trener: Alen Mrzlečki 7.

PODRAVINA: Bešenić 6, S. Vađunec 6 (od 55. Jadanić 6,5), Vuković 6,5, Milas 6,5, Valjak 7 (od 71. Kosir 6,5), Bublić 7, Tarandek 6,5, Žmuk 6,5, Čižmešija 6,5, Draguljić 6, Hojski 7,5 (od 65. Orehovec 6,5). Trener: Davor Vuk 6,5.

Igrač utakmice: Antonio Jakšinić (Bjelovar)

Sasvim se primakao kraj sezone u III. HNL- sjever koja je za nogometaše Bjelovara, a pogotovo proljetni dio, bila vrlo slaba ne samo po igrama na travnjaku već i po efikasnosti i plasmanu na tablici. Na oproštaju od sezone i gledatelja kojih je bilo iznimno malo na gradskom stadionu, tek nešto više od šezdesetak, nogometaši Bjelovara su se oprostili na najljepši mogući način – golovima i pobjedom. No, već na otvaranju utakmice domaća obrana se još nije niti snašla, a najbolji igrač Podravine Saša Hojski sa 17 metara snažnim udarcem pogađa mrežu. Taj udarac nije mogao ukrotiti ni vrlo dobri domaći vratar Cvančić koji je bio pokriven. Nije to previše pokolebalo domaće igrače koji odlučno kreću prema mreži Bešenića i u 15. minuti izjednačavaju rezultat. Akcija je na sredini terena potekla od Denisa Nađa, koji je točnom loptom izbacio u trk Iliju Jurića, koji je prebrz za obranu Podravine te s lijeve strane šalje loptu u mrežu. Bio je to signal za sveopći napad Bjelovara ali brojne prigode Jurića, Piragića, Golubića i Nađa otišle su u nepovrat.

U nastavku se ipak sve okrenulo na stranu domaćina koji je i dalje imao dominaciju na terenu, a šaroliki se sastav Podravine sve više povukao u svoj šesnaesterac. Gol za vodstvo postiže u 59. minuti Antonio Jakšinić koji je, uz Denisa Nađa, bio kreator igre Bjelovara na sredini terena. Ubrzo Bjelovar u 64. min. postiže i treći gol, a strijelac je bio Josip Pašalija, koji je loptu upućenu iz kornera od strane Nađa glavom pospremio u mrežu. Već tada se vidjelo da će bodovi ostati u Bjelovaru, a novu prigodu propušta Ljubić koji iz kaznenog udarca 11metara ne uspijeva postići i četvrti gol. Ipak, golijadu na gradskom stadionu u samom finišu okončava Plantek koji je izbjegao zaleđe i sam se našao ispred vratara Podravine, a to je samo značilo posezanje za loptom u mrežu. Tako su se nogometaši Bjelovara dopadljivom igrom, sjajnim akcijama i golovima barem malo odužili gledalištu za otužne proljetne nastupe. U posljednjem 30. kolu nogometaši Bjelovara odlaze u goste Graničaru u Kotoribu.

Ažurirano ( Nedjelja, 26 Svibanj 2013 15:56 )