• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRADICIONALNI NOGOMETNI TURNIR U SIŠČANIMA

RAVNOPRAVNE I NAPETE BORBE ZA JANJCA I GAJBU PIVE

Prvu nagradu, janjac i gajbu pive, osvojila je ekipa Aurora, drugu nagradu, šarana na rašljama, osvojila je ekipa CB Fokus, a treću nagradu, roštilj, ekipa Ivona

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Siščani kraj Čazme ove su nedjelje, 23.lipnja, bili domaćini tradicionalnog nogomentog turnira koji se ondje održava još od početka 90-tih godina, a povodom Dana državnosti. Turnir je posvećen hrvatskim braniteljima i pod pokroviteljstvom je župana Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodina Damira Bajsa. Uglavnom se održava prve nedjelje nakon završetka županijskih ligaških takmičenja. Kao i svake godine, i ove se odazvalo mnoštvo ekipa te je po tome jedan od najjačih turnira ove vrste u okolici. Na prekrasnom siščanskom nogomentom igralištu okupilo se 11 ekipa iz Čazme, Draganca, Siščana, Štefanja, Bojane, Vagovine i drugih mjesta, a turnir je svečano otvorio dožupan Bjelovarsko-bilogorske županije, gospodin Neven Alić.

Sudjelovale su slijedeće ekipe: 1.CB Fokus, 2. Vagovina, 3. Aurora, 4. Galerija Matešin, 5. NK Draganec, 6. FI-MA, 7. Siščani, 8. Nikad skupa, 9. Vrtlinska, 10. Maligani, 11. Ivona. Ekipe su se u prijateljskom ozračju, ali na visokoj razini nogometnih vještina, ravnopravno i vrlo napeto borile za pehar i prve tri nagrade te su brojnim navijačima i simpatizerima priuštile odličnu sportsku zabavu. Prvu nagradu, janjac i gajbu pive, osvojila je ekipa Aurora, drugu nagradu, šarana na rašljama, osvojila je ekipa CB Fokus, a treću nagradu, roštilj, ekipa Ivona.

»U prvim godinama turnira bilo nas je nekoliko organizatora, Nikola Pećar, Mato Petrić, Martin Glad, Mladen Perčec, Đuro Matešin, Vlado Konta, Ivo Salaj, ja i drugi, a sada se to širi i uključuje se sve više mladih, što nas posebno veseli.«, kaže jedan od osnivača i sadašnjih organizatora, gospodin Antun Mesar. »Ovo igralište je u centru sela i jedno je od najljepših u okolici. Trudimo se da ga uređujemo redovito i pomalo, prema mogućnostima, dorađujemo s novim sadržajima, poput ove nadstrešnice, a želja nam je da u budućnosti završimo šank, pecaru, dio natrkrivenih tribina te sanitarni čvor. Izuzetno bi nam bilo važno riješiti i status zemljišta, kako bismo mogli u punoj mjeri ostvarivati sve naše planove i želje te pružiti mještanima, pogotovo mladima, mjesto druženja na koje će biti ponosni«, dodaje gospodin Mesar. Organizacijski odbor posebno je istaknuo brojne sponzore koji su im pomogli u realizaciji ovog turnira: Ribnjačarstvo Siščani, OPG Vinceković, NK Draganec, Autoprijevoz Nenad Debeljak, Šuma promet, Bjelovarski sajam d.o.o. Bjelovar i mnogi drugi.

Ažurirano ( Utorak, 25 Lipanj 2013 12:05 )