• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DVOSTRUKI PRVAK III. HNL-SJEVER MLADOST STARTALA S PRIPREMAMA

OPTIMISTIČKI U POTJERU ZA TREĆIM NASLOVOM

S tako širokom lepezom kvalitetnih igrača realno može napasti prvo mjesto i u najmanju ruku biti među prve tri ekipe na kraju jeseni, a za to je predvidio osvojiti barem 33 boda.

E-mail Ispis PDF

Ljetni odmor za nogometaše NK Mladosti iz Ždralova, dvostruke prvake III. HNL-sjever, završio je klupskom prozivkom i okupljanjem na stadionu Brdo u Ždralovima gdje su predsjednik Miroslav Jurišić, trener Nikola Papac i njegov pomoćnik Mate Sučić, obavili prvu prozivku igrača na koje se računa u novoj sezoni i od koje se optimistički očekuje nova borba za vrh tablice i plasman na jedno od prve tri pozicije, a osnovni cilj je osigurati plasman koji će voditi u novu III. HNL- istok.

Od 33 pozvana igrača, startu priprema odazvalo se njih 24 dok će se ostali priključiti za koji dan. Iako su njih nekolicina još koji dan ostali na plažama plavog Jadrana, već na startu vidljivo je da se skoro ništa nije promijenilo na popisu igrača aktualnog prvaka što samo govori kako se optimizam glede nove sezone raskrilio na Brdu i to s razlogom jer ostali su ključni igrači koji su iznijeli minulu sezonu. Na Brdu nema više Ivana Orača koji je pristupio susjednom Bjelovaru. Promjenu sredine najavio je i vratar Deni Kakša koji traži novu sredinu, a na kraju ipak bi mogao završiti u susjednom Bjelovaru. Novo ime na Brdu je Ivan Borna Jelić-Balta, mladi igrač koji je odigrao skoro sve utakmice minule sezone u NK Bjelovaru, ali i koji je u novoj sredini poželio svoju igru uzdići na jednu višu razinu. U staro jato vratio se i Hrvoje Mlinarić koji je neko vrijeme proveo u Vrbovcu i za kojeg trener Nikola Papac tvrdi da će biti pojačanje.

U klub se vratio i Matija Hudoletnjak koji je prije godinu dana bio u Mladosti, ali je zbog poslovnih obveza jednu sezonu odigrao u Lasti iz Gudovca. I dok je predsjednik kluba Miroslav Jurišić podsjetio igrače da kroz rad, ponašanje na terenu i izvan njega, predstavljaju klub koji ove godine obilježava 80 godina postojanja, trener Nikola Papac je optimistički ustvrdio kako Mladost nije ništa slabija nego minule sezone, barem što se igračkog sastava tiče, S tako širokom lepezom kvalitetnih igrača realno može napasti prvo mjesto i u najmanju ruku biti među prve tri ekipe na kraju jeseni, a za to je predvidio osvojiti barem 33 boda.

– Ljetne pripreme iznimno su važan dio konačnog uspjeha na kraju jesenskog dijela prvenstva i stručni stožer i naša logistika učinili su sve da posložimo uvijete za što bolji rad kroz pripreme do početka prvenstva koje počinje 18. kolovoza. Kompletne pripreme obaviti ćemo na našem igralištu na Brdu, odraditi ćemo 25 treninga i odigrati devet pripremnih utakmica sa jakim protivnicima, a među kojima su i drugoligaši Lučko i Radnik iz Sesveta. Ciljevi su nam kristalno jasni a to je opet vrh tablice a želja obraniti naslov. Sveprisutna je i želja da se u pred kolu Kupa Hrvatske prođe što dalje i kroz plasman izbori i neko prvoligaško ime na Brdu. Kao i do sada, igrati će najbolji, a priliku će dobivati i mladi i daroviti igrači kada se za to ukaže potreba. Svi mi svjesni smo da će svatko od naših najopasnijih protivnika pa i ostali, htjeti skinuti prvake ali to će ići malo teže jer smo dovoljno igrački, kondicijski i taktički moćni da otklonimo svaku opasnost. Jedno je sigurno. Nećemo razočarati naše vjerne navijače koji su u pravilu naš dvanaesti igrač – ističe trener Nikola Papac

Na pripremama za novu sezonu trenerski tandem Mladosti na raspolaganju će imati igrače: Dinko Gavranović, Zoran Kukec, Tomislav Pleić, Hrvoje Trupac, Mile Sučić, Matej Bošnjak, Dario Vlašić, Mario Šola, Jurica Pavić, Josip Kozić, Matija Vrbanić, Željko Ostrman, Hrvoje Mlinarić, Ivan Borna Jelić- Balta, Vinko Pušić, Ivan Starčević, Nenad Jasika, Matej Katić, Ivan Jaković, Ivan Đukanović te daroviti mladi igrači Šime Horvat, Stipe Serdarušić, Mateo Kunić, Nikola Vlahović, Saša Ptičar, Nediljko Vuletić, Marin Renić, Jurica Ivančić, Ivan Sabljić, Filip Cvjetojević i Tomislav Ivanda.

RASPORED PRIPREMNIH UTAKMICA

Subota, 13. VII. - Čazma – Mladost (Ž)

Subota, 20. VII. - Mladost – Croatia (Grabovnica)

Srijeda, 24. VII. - Podravina (Ludbreg) – Mladost (Ž)

Subota, 27. VII. - Mladost – Koprivnica

Srijeda, 31. VII. - Mladost – Virovitica

Subota, 3. VIII.- Mladost – Vrbovec

Srijeda, 7. VIII.- Mladost – Lučko (Zagreb)

Subota, 10. VIII. - Mladost – Lipik

Srijeda, 14. VIII. - Mladost – Radnik (Sesvete).

Ažurirano ( Srijeda, 10 Srpanj 2013 09:59 )