• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NA PROZIVCI NK BJELOVARA 40 IGRAČA

BEZ USTEZANJA NAJAVILI JURIŠ NA PRVO MJESTO

Već na prvom obraćanju igračima jasno je dano do znanja kako je napokon došao trenutak da su se posložile okolnosti u svim segmentima kluba i bez imalo ustručavanja svi moraju shvatiti da Bjelovar, koji ove godine obilježava 105 godina postojanja, mora i može ići na prvo mjesto a kroz petotjedne pripreme i sedam pripremnih utakmica usvojiti pobjednički mentalitet i nametnuti si ulogu jednog od prvih favorita za naslov.

E-mail Ispis PDF

Nije tako daleko kada se podvukla crta pod minulu sezonu i kada je konstatirano kako je osvajanje sedmog mjesta sveopći neuspjeh kluba koji uvijek ili bi tako trebalo biti, mora jurišati na prvo mjesto u III. HNL- sjever, ali uvijek bi se ispriječilo nešto ili netko tko je ili što je odmaklo klub od vrha tablice pa i od prvog mjesta. Ljetni odmor za većinu igrača projurio je i došlo je vrijeme novog okupljanja i novih prebrojavanja uoči prve prozivke, ali za razliku od onih od prije, dani do starta bili su više nego optimistični jer logistika kluba skoro da se i nije odmarala.

Dogodila se promjena na trenerskoj poziciji, neki igrači su nezadovoljstvo iskazali odlaskom ali su i neki kvalitetni sletjeli na Gradski stadion. A sve se to moglo vidjeti u ponedjeljak u 19 sati na kultom nogometnom mjestu, a to je Gradski stadion. Iznenađenje je premala riječ za ono što su dežurni gledatelji mogli vidjeti na Gradskom stadionu gdje su dopredsjednik kluba Branislav Ljubić te trenerski tandem Mario Holiček i Davor Blažević, obavili prvu prozivku i označili početak priprema NK Bjelovara za novu sezonu.

Teško se i prisjetiti kada je toliko igrača bilo na početku priprema, ali u ovom slučaju količina i nije toliko bitna već kvalitetan broj novih igrača koji će biti istinska pojačanja a što sve skupa daje realnu nadu da će Bjelovar napokon imati lepezu igračkog kadra s kojim se može upustiti u borbu za sami vrh tablice pa i za samo prvo mjesto. Već na prvom obraćanju igračima jasno je dano do znanja kako je napokon došao trenutak da su se posložile okolnosti u svim segmentima kluba i bez imalo ustručavanja svi moraju shvatiti da Bjelovar, koji ove godine obilježava 105 godina postojanja, mora i može ići na prvo mjesto a kroz petotjedne pripreme i sedam pripremnih utakmica usvojiti pobjednički mentalitet i nametnuti si ulogu jednog od prvih favorita za naslov.

Optimizam podgrijava i činjenica da je na Gradski stadion sletjelo i pet istinskih pojačanja a to su Mario Pavec, jesenas najbolji strijelac Mladosti iz Ždralova i III. HNL- sjever i igrač koji je u stanju riješiti kroničnu neefikasnost bjelovarskog napada, a sa susjednog Brda spustili su se i Ivan Orač, ponajbolji vezni aktualnog prvaka i igrač koji je nogometnu abecedu naučio upravo na Gradskom stadionu i na iznenađenje mnogih, Vinko Pušić koji je minulog ljeta odlepršao u Ždralove, ali se ipak vratio u staro jato. Pripremama prisustvuje i donedavni vratar Mladosti Deni Kakša koji je kadetski i juniorski staž odradio na Gradskom stadionu.

Konkurenciju u veznoj liniji silno je pojačao i povratak u bjelovarski nogomet Peje Kuprešaka koji je neko vrijeme igrao u Koprivnici i Zelini. Vidno je da je čak pet igrača iz susjedne Mladosti u zadnjih šest mjeseci odabralo NK Bjelovar, a navodno, slijedi i najveće iznenađenje zadnjeg dana prelaznog roka. Tko je to – e to je dobro skrivena tajna. Nije isključeno da će se kroz pripreme i utakmice nametnuti i netko iz mlađe generacije ili igrači koji su došli na probu. Prije svih Slaven Ravlić, ponajbolji igrač Laste iz Gudovca koji je prošao sve mlađe selekcije NK Bjelovara, a priliku imaju i Tomislav Biljan, David Gilanj i Valentino Ščuric.. Od igrača iz minule sezone nema više garešničkog tandema Matej Kraljević i Tomislav Golubić koji su sreću potražili i Lipiku, Ivana Borne Jelić-Balta koji je otišao u Ždralove te Josipa Pašalije koji traži novu sredinu. Kompletne pripreme i većinu utakmica Bjelovar će odraditi na Gradskom stadionu, a prva je na rasporedu već u subotu kada u goste stiže Podravac iz Virja.

PRIPREMNE UTAKMICE NK BJELOVARA:

Subota, 20. VII – Bjelovar – Podravac (Virje),

Srijeda, 24. VII. – Bjelovar – Radnik (Sesvete),

Nedjelja, 28. VII. – Croatia (Grabrovnica) –Bjelovar,

Srijeda, 31. VII. – Bjelovar- Vrapče,

Subota, 3. VIII – Bjelovar – Podravine (Ludbreg),

Srijeda, 7. VIII. – Bjelovar – Koprivnica,

Subota, 10. VIII. – Bjelovar – Vukovar.

Na pripremama za novu sezonu trenerski tandem imati će na raspolaganju igrače: Kristijan Srbljanović, Antonio Cvančić, Deni Kakša, Krešimir Žagi, Nikola Stanković, Hrvoje Šibenik, Ivan Vinković, Momir Ljubić, Ilija Jurić, Josip Piragić, Joakim Kristić, Luka Jasenko, Denis Nađ, Filip Fabičević, Antonio Jakšinić, Ivan Plantek, Pejo Kuprešak, Vinko Pušić, Ivan Orač, Mario Pavec te juniori Vedran Mlinarić, Albert Nreca, Igor Kuhar, Nino Šimatović, Luka Šiprak, Ivan Pavlović, Ante Bundović, Jurica Kotarac, Ivan Rukavina, Borna Obradović, Jasenko Ivanušec, Igor Kambić i Ivan Srbljanović i igrači na probi Slaven Ravlić (Lasta, Gudovac), Tomislav Biljan i David Gilanj (Bilogorac,VT) i Valentino Ščuric (Lasta).

Ažurirano ( Srijeda, 17 Srpanj 2013 10:31 )