• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


MEMORIJALNI I HUMANITARNI DAN U NOVOJ RAČI

SJEĆANJE NA MLADOG IGRAČA DOMAGOJA NOVAKA

U sklopu Memorijalnog dana odigrane su i tri utakmice, a u prvoj, pred ispunjenim gledalištem, predstavile su se nogometašice ŽNK Trnski i ŽNK Bilo iz Velike Pisanice. Iza toga na travnjak su istrčale buduće nade račanskog nogometa a to su limači U-8 koji su odmjerili snage sa vršnjacima iz NK Gordowe iz Velikog Grđevca. Domaći klinci su pobijedili sa 4:1.

E-mail Ispis PDF

Tragedije na nogometnim igralištima nisu niti iznimka niti rijetkost a najčešće uslijed iznimnih napora stane srce i nogometaši, mladi ili oni malo stariji ne dočekaju niti hitnu pomoć. Još je u sjećanju tragedija koja se dogodila 5. lipnja na igralištu u Novoj Rači gdje je, gotovo iz vedra neba, grom udario u sredinu nogometnog igrališta gdje su svoju utakmicu igrali mladi sastavi Trnskog i BŠK-a iz Brezovca. Kada se sve smirilo, na igralištu su ostala ležati dva igrača koja su hitno prebačena u bjelovarsku bolnicu, gdje nažalost, za Domagoja Novaka, 16-godišnjeg igrača Trnskog nije bilo spasa.

Smrt mladog igrača jako je pogodila sve koji su ga poznavali, najteže je bilo roditeljima, ali i suigračima s kojima je dijelio igralište i svlačionicu. Samo mjesec i pol od tog nemilog događaja oživjelo je igralište u Novoj Rači gdje je, u organizaciji županijskog drugoligaša Trnski iz Nove Rače, održan Memorijalni dan u znak sjećanja na tragično preminulog 16-godišnjeg kadeta Domagoja Novaka koji je 5. svibnja na centru igrališta stradao od udara groma.

Na inzistiranje njegovih suigrača, uprava NK Trnskog je organizirala Dan sjećanja na suigrača po kojem je igralište u Novoj Rači dobilo ime »Igralište Domagoja Novaka«, a kojeg je posvetio župnik iz Nove Rače, dok je na ulazu u klupske prostorije otkrivena i spomen ploča koju je otkrio njegov otac Mirko i predsjednica NK Trnski Dubravka Mavrin. Ona se dirljivim riječima prisjetila nemilog događaja i zahvalila svima koji su sudjelovali u organizaciji Memorijalnog dana sjećanja na Domagoja Novaka.

Čisti prihod od ove manifestacije, a po želji oca Domagoja Novaka, utrošiti će se u kupnju opreme za mlađe uzrasne kategorije NK Trnski iz Nove Rače.

U sklopu Memorijalnog dana odigrane su i tri utakmice, a u prvoj, pred ispunjenim gledalištem, predstavile su se nogometašice ŽNK Trnski i ŽNK Bilo iz Velike Pisanice. Iza toga na travnjak su istrčale buduće nade račanskog nogometa a to su limači U-8 koji su odmjerili snage sa vršnjacima iz NK Gordowe iz Velikog Grđevca. Domaći klinci su pobijedili sa 4:1.

UTAKMICA NOGOMETAŠICA

ŽNK TRNSKI – ŽNK BILO 3:1

Nova Rača- Igralište »Domagoja Novaka« u Novoj Rači, gledatelja 300, sutkinja: Katarina Kolarić (Veliki Grđevac), strijelci: 1:0 Tihana Međimurec (5), 2:0 Katarina Kos (14), 3:0 Jelena Aleksa (27), 3:1 Andrea Gebik (35).

ŽNK TRNSKI: Željka Ilinčić, Lana Šarić, Antonela Kos, Katarina Kos, Tihana Međimurec, jelena Aleksa, Katarina Alaksa, Josipa Pečar, Ana Mlinar. Voditelj: Željko Ilinčić.

ŽNK BILO: Malita Varir, Valentina Budrovčan, Josipa Đurđević, Maja Stankić, Monika Gelenčir, Antonela Šimić, Andrea Gebik. Voditelj Silvio Radović.

UTAKMICA JUNIORA

TRNSKI – SLAVEN BELUPO 1:8

Nova Rača- Igralište »Domagoj Novak« u Novoj Rači, gledatelja 300, sudac: Mario Đođ (Severin), pomoćnici: Jurušić i Sahitaj, strijelci: 0:1 Presečki (23), 0:2 Jambor (25), 0:3 Arap (40), 0:4 Hajdarović (47), 1:4 Lukavečki (56), 1:5 Tihelka (70), 1:6 Šminderovac (80), 1:7 Sikira (85), 1:8 Sikira (89).

TRNSKI: Smolić, Mikšec, I. Cindrić, Grđijan, Vukmanović, Šarić, Despetović, Dokladal, Markaj, Posavac, Lukavečki. (Još su igrali: Kranjec, Tomić, M. Cindrić, Vargić, Grdinić, Štimac, Brletić, Smolić, Stančec). Trener: Igor Blagojević.

SLAVEN BELUPO: Marinković, Šminderovac, Hajdarević, Jambor, Senić, Gačić, Srpak, Srbljinović, Presečki, Arap, Pavlović. (Još su igrali: Šarlija, Sudec, Sikira, Sakač, Novačić, Tihelka, Međimorac, F. Srpak). Trener: Pavo Crnac.

Juniori prvoligaša iz Koprivnice bili su dominantni na travnjaku, a u višu brzinu ubacili su nakon dvadesetak minuta kada je krenula golijada. Posebno efikasni gosti bili su u nastavku utakmice kada je do izražaja došla puno bolja fizička pripremljenost. Počasni gol za domaće juniore dao je spretni Lukavečki.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 22 Srpanj 2013 18:14 )