• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U BJELOVARU ZAVRŠILA JEDINA HRVATSKA LIGA U VISEĆOJ KUGLANI

OPET HVIDRA TOPUSKO NAJBOLJA

U dramatičnoj borbi za drugo mjesto pobjedu odnijele članice ekipe »PETRUS« iz Petrinje dok je treće mjesto pripalo članovima HVIDR-e Susedgrad.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Peta sezona jedine hrvatske lige u visećoj kuglani završila je u subotu 12. listopada u Bjelovaru. Deset braniteljskih udruga i jedna civilnih invalida i ove su godine odigrali jedanaest susreta širom središnje Hrvatske. Sve je počelo u Petrinji, nastavilo se u Topuskom, potom u zagrebačkom kvartu Maksimir, pa u Generalskom Stolu i zagrebačkoj Dubravi, Bjelovaru i Susedgradu da bi posljednje kolo kao i prošle godine ponovo ugostili Hrvatski ratni veterani na prostoru Bjelovarskog sajma.

I ove sezone najbolje rezultate kroz cijelo natjecanje pokazali su članovi HVIDR-e Topusko koji su osvojili prvo mjesto. Borba za daljnji poredak je bila dramatična pa su u borbi za drugo mjesto pobjedu odnijele članice ekipe »PETRUS« iz Petrinje dok je ove godine treće mjesto pripalo članovima HVIDR-e Susedgrad.

Svako kolo male lige bila je prigoda za prisjećanje na poginule suborce. Predvođeni predsjednikom lige, Antunom Pintarom i počasnim predsjednikom domaćina, Hrvatskih ratnih veterana, Goranom Tudićem izaslanstvo lige je i u Bjelovaru položilo vijenac pred spomenik poginulim braniteljima i civilima na središnjem bjelovarskom trgu. Posljednje kolo lige odigrano je u čast Dana neovisnosti 08. listopada.

Iako liga ima natjecateljski karakter pa u tom smislu vlada i sportski duh, ona u stvarnosti promovira prijateljstvo i međusobno uvažavanje sudionika iz različitih krajeva Hrvatske. Uz to ona i promovira već pomalo zaboravljeni stari sport – viseću kuglanu, lokalnu gastronomiju i kulturne običaje. Zbog svega toga, liga nastavlja svoj put i slijedeće godine kada se očekuje i proširenje za bar još jednu ekipe. Najava ima sa više strana ali do formiranja lige za 2014. godinu ima još dosta vremena i priprema.

Ažurirano ( Nedjelja, 13 Listopad 2013 13:58 )