• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


19. ZAGREB-CROATIA OPEN MEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR

LUKA HORVAT OPET NAJBOLJI – OSVOJIO ZLATO U ZAGREBU

U bjelovarski FOX dolaze i dvije brončane medalje, ANDREA PACADIi je u kategoriji juniorki do 44 kilograma s jednom pobjedom nad turskom predstavnicom došla do bronce te SARA RAJČEVIĆ nastupila je u juniorskoj kategoriji do 63 kilograma i s dvije pobjede stigla također do bronce

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Ovog se vikenda u Zagrebu održavao 19. Zagreb-Croatia Open međunarodni taekwondo turnir. Na turniru je, uz ostale bjelovarske taekwondo klubove, nastupio je i FOX. Najviše je opet pokazao LUKA HORVAT koji je u juniorskoj kategoriji do 78 kilograma savršeno odradio svoje borbe s prekidima prije vremenskih završetaka i time osvojio zlatnu medalju.

Po izlasku ždrijeba kategorija se činila strahovito teška. Luka je kao nositelj kategorije bio slobodan prvo kolo. U drugom kolu na putu mu se  nalazio slovački reprezentativac Angyal koji je na kraju zbog ozljede predao borbu iako je došao u Zagreb. U polufinalu  Luka je išao na Thomasa Henleya  boljeg iz susreta s francuskim reprezentativcem koji je ujedno i aktualni viceprvak Europe iz Portugala. Luka je krenuo od prve sekunde i borba je završila u prvim sekundama druge runde (od tri)  pri rezultatu 20:4 s predajom borbe trenera engleskog borca. Po drugoj strani ždrijeba do finala je stigao slovenski reprezentativac Lucijan Kobal koji je u polufinalu pobjedio češkog reprezentativca Skorepu 20:8. Finalna borba završila je prekidom početkom treće runde pri rezultatu 19:6.

– Ovo mi je najvjerojatnije zadnji turnir u kategoriji juniora i želja i cilj mi je bilo osvojiti zlatnu medalju što sam u konačnici i ostvario. Sada slijedi prelazak u seniorsku konkurenciju gdje su daleko jači, stariji i iskusniji borci. – kaže Luka Horvat

U bjelovarski FOX dolaze i dvije brončane medalje. ANDREA PACADII je u kategoriji juniorki do 44 kilograma s jednom pobjedom nad turskom predstavnicom došla do bronce, a poražena je od njemačke predstavnice doslovce u zadnjoj sekundi. SARA RAJČEVIĆ nastupila je u juniorskoj kategoriji do 63 kilograma, te je s dvije pobjede stigla također do bronce. Nažalost, ali u drugoj borbi je primila nespretan udarac šakom u glavu i na pregledu kod liječnika nije dobila zeleno svjetlo za ulazak u polufinalnu borbu. Lana Krapec je s dvije pobjede izgubivši borbu za medalju osvojila plasman od 5-8. mjesta, a na turniru nastupile su i Lea Leljak, Lana Rajčević, Ana Rajčević, te Brian Češljar. Sve foksiće usmjeravao je njihov trener Feđa Medak.

Turnir je do sada nosio status A klase Europske taekwondo unije, a od 2014. godine imat će G1 status Svjetske taekwondo federacije i time ući u sustav turnira koji će sportašima donositi bodove za plasman na rang listi Svjetske taekwondo federacije koja će u ovom novom olimpijskom ciklusu biti jedan od kriterija mogućeg direktnog plasiranja na Olimpijske igre (prvih šest sportaša na rang listi imat će direktan prolaz na Olimpijske igre). Ove godine je turnir okupio 1257 boraca iz 35 država svijeta.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Studeni 2013 14:31 )