• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


II HRVATSKA ODBOJKAŠKA LIGA – REGIJA CENTAR – V. KOLO

TEŠKO IZBORENA, ALI ZASLUŽENA POBJEDA

U školsko-sportskoj dvorani u Belici bjelovarske odbojkašice pobijedile domaćina ŽOK Kaštel

E-mail Ispis PDF

BELICA Pred 60 gledatelja u utakmici V. kola II hrvatske odbojkaške lige – Regija centar ŽOK KAŠTEL - ŽOK BJELOVAR  odigrali su  2 : 3  po setovima: 25:22, 19:25, 31:29, 23:25, 15:17. Sudili su IVICA ĐOLONGA i PEJO KOPAČEVIĆ s delegatom JOSIPOM  KLEINOM

Prvo moram čestitati svojim djevojkama na teško izborenoj, ali zasluženoj pobjedi. Puna dva sata provele su na parketu školske sportske dvorane u Belici i puna dva sata željele su pobijediti. Ta želja da uspiju u svome naumu, nije dozvoljavala da psihički padnu ni u najkritičnijim fazama igre, što im je na kraju izmamilo sretne osmjehe i suze radosnice.

Obje ekipe ušle su u utakmicu sa namjerom da pobjede i osiguraju bodove koji ih ostavljaju u borbi za vrh tablice. Domaće u završnici prvog seta igraju smirenije i dobivaju ga sa tri razlike. U drugom setu naše odbojkašice imaju igru kojom domače odbojkašice drže na odstojanju od tri poena razlike, da bi u završnici tu prednost povećale i izjednačile rezultat.

Posebno dramatičan bio je treći set gdje se igrao poen za poen, koji domaće odbojkašice nakon dvadeset sedam minuta igre,  ipak uspijevaju dobiti sa 31:29. U četvrti set Bjelovarčanke ulaze psihički ispražnjeno, što domaće odbojkašice koriste i polovinom seta vode sa šest poena razlike (13:8) i kada se činilo da će set, a time i utakmicu dobiti domaće odbojkašice, Josipa Bošnjak na mreži  postiže tri maestralna poena kojima podiže moral i naše prvi puta uspijevaju poravnati rezultat na 22:22,  što im donosi sigurnost u odlučujućim trenucima te privode set kraju sa dva poena prednosti.

U petom setu koji liči na rulet  domaće ponovo stvaraju prednost od tri poena i vode sa 11:8. Štimac ovu seriju prekida time autom, da se djevojke smire i ponovno zaigraju svoju igru. U tome uspijeva i naše izjednačavaju na 13:13, a tada  u igri živaca, igra se poen za poen sve do 15:15. Tada naše dobro hvataju servis i u napadu ostvaruju poen, a zatim mlada Klara Jurišić efektnim potezom osvaja sedamnaesti poen i donosi pobjedu Bjelovarčankama nakon 99 minuta čiste igre.

Nakon petog kola naše odbojkašice zauzimaju treće mjesto sa deset bodova koliko ima i drugoplasirani Kaštel. U subotu Bjelovarčanke na svom parketu dočekuju odbojkašice Čakovca gdje očekuju pobjedu.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 18 Studeni 2013 17:30 )