• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROGLAŠENI NAJBOLJI BJELOVARSKI FOKSIĆI

Ove godine taekwondo klub FOX slavi 10. godina postojanja i na svoj »rođendan« 19. travnja, u gradu Bjelovaru u suradnji s Hrvatskim taekwondo savezom organizira Kadetsko prvenstvo Hrvatske

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U prostorijama taekwondo kluba FOX održana je mala svečanost na kojoj su najboljim natjecateljima kluba uručena skromna priznanja za ostvarene rezultate protekle 2013. godine.

Najboljim seniorom kluba proglašen je BRIAN ČEŠLJAR koji se iako junior okušao i u seniorskoj konkurenciji. Nastupio je na seniorskom državnom prvenstvu gdje je osvojio 3. mjesto. Brian je nastupio i na Zaprešić Openu gdje je također osvojio 3. mjesto u seniorskoj konkurenciji.

Najboljom juniorkom kluba proglašena je ANDREA PACADI. Aktualna je juniorska viceprvakinja države. Ostali respektabilni rezultati prošle godine koji su doveli do ovog proglašenja su osvojena 3. mjesta na A-turnirima »Austria Open« u Innsbrucku i »Croatia Open« u Zagrebu. Nažalost uz izboren plasman za reprezentaciju Andrea Pacadi neće ići na svjetsko prvenstvo u Kineski Tajpeh jer u Hrvatskom taekwondo savezu smatraju da njena kategorija nije dovoljno atraktivna.

Najboljim juniorom kluba bez konkurencije proglašen je LUKA HORVAT. Juniorski je prvak Hrvatske 2013. godine. Ali iza njega je »čarobna« natjecateljska sezona. Tijekom proljeća Luka je osvojio sve turnire na koje je išao kako bi se kvalificirao u reprezentaciju za europsko prvenstvo u Portugalu. U lipnju je u sastavu državne reprezentacije nastupio na A-turniru »Austria Open« u Innsbrucku odakle se vratio također sa zlatnom medaljom. Uslijedile su naporne ljetne pripreme i odlazak s juniorskom reprezentacijom Hrvatske u Varšavu na »Polish Open« gdje se okitio brončanom medaljom. U Portugalu je nastupio na europskom prvenstvu, ali nažalost nije ostvaren zamišljeni plasman. Već mjesec dana kasnije nastupa u Beogradu na međunarodnom A-turniru »Serbia Open« gdje osvaja brončanu medalju, a potom je uslijedio i nastup u Zagrebu na A-turniru »Croatia Open« gdje se ponovo penje na najvišu stepenicu na postolju i oprašta od juniorske konkurencije. Do kraja godine nastupio je i u seniorskoj konkurenciji na međunarodnom turniru u Sloveniji gdje je osvojio zlatnu medalju upisavši dva nokauta na daleko starijim protivnicima.

Najboljom kadetkinjom kluba proglašena je ENA ŠIMUNIĆ. Tijekom 2013. godine osvojila je je 1. mjesta na turnirima Šmartno-Litija (SLO), Zaprešić, Kondor Open Zagreb, Nova Gradiška, Jastreb Open Zagreb, Ivančna Gorica (SLO) i Budimpešta (Mađarska).

Najboljim kadetom, te najboljim mlađim kadetom kluba proglašen je MARKO ERJAVAC. Marko je prošle godine bio mlađi kadet, ali se na nekim turnirima okušavao u kadetskoj konkurenciji van Hrvatske. Tako je osvojio 1. mjesta na Pokalu Šmartno Litije i 3. mjesto na turniru u Ivančnoj Gorici u Sloveniji. Kao mlađi kadet osvajao je 1. mjesta na turnirima diljem Hrvatske gdje je doslovce »meo« svoju konkurenciju.

Najboljom mlađom kadetkinjom kluba proglašena je LARA PETEK. Lara protekle godine ima isključivo zlatne medalje sa svih turnira gdje je nastupila. Strah i trepet je svoje konkurencije u mlađoj dobi u Hrvatskoj i izvan nje (Slovenija, Mađarska).

Svega toga ne bi bilo da nema trenerskih zaljubljenika u taekwondo u klubu FOX - Feđe Medaka, Sanele Tolić-Medak i Dalibora Čepelje koji su natjecatelje pratili i vodili na turnirima u Hrvatskoj i van nje. Pehare za proglašenje donirao je ČVOR iz Bjelovara kojemu se klub zahvaljuje, kao i Športskoj zajednici BBŽ te gradu Bjelovaru na ustupljenim kombijima za prijevoz natjecatelja na natjecanja. Također se klub zahvaljuje i roditeljima na prijevozu i podršci.

Za kraj napomenimo da ove 2014. godine taekwondo klub FOX slavi 10. godina postojanja i na svoj »rođendan« 19. travnja, u gradu Bjelovaru u suradnji s Hrvatskim taekwondo savezom organizira Kadetsko prvenstvo Hrvatske.

Ažurirano ( Četvrtak, 23 Siječanj 2014 10:46 )