• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BJELOVARSKI PLANINARI UŽIVALI U PRVOM SNIJEGU NA RAVNOJ GORI

ZIMSKI POHOD CVJETNIM STAZAMA

Staza za ovo zimsko druženje krenula je iz Trakošćana (246 m n.v.) i nakon 2 sata hodanja kroz snijeg i svladavanja 414 m nadmorske visine završila u Filićevom domu (660 m n.v.)

E-mail Ispis PDF

Između stotinjak planinara koji su ovaj vikend uživali u prvom ovogodišnjem snijegu na Ravnoj gori, najsjevernijoj planini Hrvatskog zagorja, bilo je i četvoro bilogorskih planinara. Planinari PD »Ravna gora« iz Varaždina povodom proslave svoje 95- godišnjice izradili su obilaznicu i planinarski  dnevnik »Cvjetne staze Ravnom gorom« koju su ovaj vikend otvorili zimskim pohodom pod nazivom »U potrazi za mirisnim kukurijekom«.

Staza za ovo zimsko druženje krenula je iz Trakošćana (246 m n.v.) i nakon 2 sata hodanja kroz snijeg i svladavanja 414 m nadmorske visine završila u Filićevom domu (660 m n.v.). Mirisavi kukurijek koji pojedinih godina procvate već u prosincu nismo uspjeli vidjeti ni omirisati jer se debljina snijega kretala od 30 do 40 cm. Dobro raspoloženje i druženje sa staze nastavilo se i u planinarskom domu uz topli čaj, kuhano vino i hranu iz ruksaka ili domske kuhinje. Nakon ugodno provedenog dana, hodanja kroz snijeg i druženja u domu planinari su se u popodnevnim satima pročišćenih pluća i širokog osmijeha uputili nazad do Trakošćana i dalje svojim kućama.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 27 Siječanj 2014 20:09 )