• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


»PRVE NEDJELJE« NA KAMENITOVCU SU OSMIŠLJENE ZA ŠETNJE I DRUŽENJE

VELJAČA ZAPOČELA SNJEŽNIM VRATOLOMIJAMA

Pozivamo sve zainteresirane hodače da idućih »prvih nedjelja« krenu s nama iz Luga na hodanja i druženja na našem »Planinarcu«

E-mail Ispis PDF

Bilogorski planinari tradicionalno imaju rezerviranu prvu nedjelju u mjesecu za pohod na svoj planinarski dom »Kamenitovac«. Dovoljno je doći u 9.30 u Lug odjeven prikladno vremenskim prilikama, bez obzira bili ili ne član planinarskog društva, i  prošetati 1,5- 2 sata do doma. Ove godine HPD »Bilogora« slavi 90 godina postojanja i rada pa su »Prve nedjelje« dodatno osmišljene zbivanjima kako bi privukle što veći broj hodača na šetnje i  druženja. Tijekom godinu su planirana događanja kroz sportske aktivnosti (boćanje, viseća kuglana, pikado, potezanje konopa), projekcije fotografija s izleta, pečenje kestena i roštilja.

Prva nedjelja u veljači zbog obilja snijega iskorištena je za sanjkanje  na Planinarcu. Jutro koje je počelo ledenom kišom nije ništa obećavalo, ali  kiša je oslabila pa se u Lugu  pojavilo petnaestak hodača. Na domu im se još pridružilo desetak  koji su stigli automobilima i prevezli saonice. Nakon kratkog osvježenja  ekipa se skupila na livadi i malo pomalo započela sa snježnim vratolomijama. Po veselim uzvicima i gotovo dječačkom smijehu vidjelo se koliko su planinari s oduševljenjem dočekali snijeg i snježne radosti. Pozivamo sve zainteresirane hodače da idućih »prvih nedjelja« krenu s nama iz Luga na hodanja i druženja na našem »Planinarcu«.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 16:04 )