• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OVE GODINE OBILJEŽAVA SE 60 GODINA RUKOMETA U KOPRIVNICI

POČETAK PROSLAVE DANOM RUKOMETA

Završnica na jesen s nastupom muške rukometne reprezentacije Hrvatske. Također, planira se i izdavanje prigodne knjige o muškom rukometu u Koprivnici.

E-mail Ispis PDF

KOPRIVNICA Rukometni klub Koprivnica ove godine obilježava 60 godina igranja muškog rukometa u Koprivnici. Početak proslave počeo je u subotu s Danom rukometa te se nastavlja  obilježavati različitim manifestacijama kroz cijelu godinu, da bi završnica bila u jesen kada će na glavnoj svečanosti nastupiti i muška rukometna reprezentacija Hrvatske. Također, planira se i izdavanje prigodne knjige o muškom rukometu u Koprivnici.

Ključna osoba svih tih godina je Zlatko Blažeković, predsjednik rukometnog kluba Koprivnica, koji se sjeća prvih dana rukometa u Koprivnici.

– U rukometni klub došao sam 1957. godine kada se rukomet igrao vani na lešnatom rukometnom igralištu, gdje se danas nalazi dvorana Branimir. Kad se napravio gradski stadion, preselili smo se tamo, a tek nakon toga počeli smo trenirati u novoizgrađenoj dvorani Srednje škole. Kao rukometni klub igrali smo prvenstva po regijama, zonama, čak smo jedno vrijeme bili i u jedinstvenoj hrvatskoj ligi, koja se protezala od Metkovića do Umaga i tu smo bili tri godine među prvih pet najboljih. Problem je bio, što smo bili amateri, pa nismo mogli financijski izdržati i morali smo odustati, ali zato nastavili smo nastupati u zoni zagrebačkoj, varaždinskoj…  – objasnio je Zlatko Blažeković te dodao da je Zlatno doba rukometa u Koprivnici bilo 70-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća.

1970-ih godina u Koprivnici su postojale gradska, općinska i kotarska liga. Posebno ponosni u RK Koprivnica su na Koprivničanca Miroslava Komatinu, reprezentativca u omladinskoj konkurenciji bivše države kao i na  Stjepana Obrana, koji je također ponikao u RK Koprivnica te bio reprezentativac, ali u današnjoj državi.

– Kao RK Koprivnica postali smo član prve B lige i imamo odlične rezultate što nam je i cilj da budemo stabilan drugoligaš. Ne bojim se za budućnost kluba, jer imamo stotinu djece godišta od 1998. do 2006. s kojima kvalitetno rade treneri– kineziolozi te postižu sjajne rezultate. Već smo dvije godine na državnom prvenstvu među prvih 15 ekipa Hrvatske, a imamo i nekoliko perspektivnih dječaka za koje vjerujem, da će postati vrhunski rukometaši. – rekao je predsjednik rukometnog kluba Koprivnica Zlatko Blažeković, jedan od veterana, koji je igrao u Zlatno doba 1970-ih godina u jedinstvenoj hrvatskoj ligi, ali isto tako bio je i trener, praktički jedna od najvažnijih karika RK Koprivnica.

U dvorani koprivničke Gimnazije na Danu rukometa u poslijepodnevnim satima igrali su juniori RK Koprivnica i Croatia osiguranje Zagreb, zatim prva momčad RK Koprivnica i RK Čakovec, da bi u večernjim satima prijateljsku rukometnu utakmicu odigrale dvije najbolje hrvatske ekipe Croatia osiguranje Zagreb i Nexe iz Našica rezultatom  34:36, koja je do samog kraja bila neizvjesna.

Publika je posebno velikim pljeskom pozdravila i četvoricu reprezentativaca Zlatka Horvata, Josipa Valčića, Stipu Mandalinića i golmana Filipa Ivića, koji su bili na nedavno završenom Europskom rukometnom prvenstvu u Danskoj.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 03 Veljača 2014 17:29 )