• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


OTVORENO PRVENSTVO SLOVENIJE U TAEKWONDOU »17. SLOVENIA OPEN«

ZLATO, DVA SREBRA I BRONCA IZ MARIBORA

Na otvorenom prvenstvu Slovenije Lara Petek »pomela« je svoju konkurenciju u kategoriji kadeta. Njoj je ovo ulazna godina u kadetski rang.

E-mail Ispis PDF

MARIBOR U subotu, 22. veljače, u Mariboru je održan međunarodno otvoreno prvenstvo Slovenije u taekwondou »17. Slovenia Open«. Među brojnim natjecateljima bila je i ekipa taekwondo kluba FOX iz Bjelovara.

U kadetskoj konkurenciji LARA PETEK (-29 kg) pokazala je najviše u tri borbe i u prvom kolu je već pobijedila favoriziranu nositeljicu kategorije, članicu njemačke kadetske reprezentacije s visokih 14:5. U drugoj borbi s 13:0 deklasirala je drugu njemačku predstavnicu, a u finalu premoćno slavila s 10:5 nad članicom češkog nacionalnog tima. Spomenimo samo da je pred dva tjedna na prvom kriterijskom turniru za ulazak u kadetsku reprezentaciju u Puli Lara također osvojila zlato, a ovo međunarodno iskustvo samo pokazuje njezinu kvalitetu.

U kategoriji kadeta MARKO ERJAVAC (-37 kg) osvojio je srebrnu medalju. U prva dva kola Marko je pobijedio dva hrvatska predstavnika, a u polufinalu je bio bolji od njemačkog predstavnika. U finalu je izgubio od dvije godine starijeg prvaka Bugarske i okitio se srebrnom medaljom.

U kadetskoj konkurenciji nastupila je još i TESA RAJČEVIĆ, ali nažalost izgubila je u prvoj borbi.

U juniorskoj kategoriji nastupila je SARA RAJČEVIĆ i u prvom kolu s visokih 13:0 pobijedila austrijsku predstavnicu, a ništa bolje u polufinalu nije prošla ni druga predstavnica iz Austrije koja je pobijeđena rezultatom 16:6. U finalu Sara gubi od hrvatske juniorske reprezentatvke Matee Jelić iz Knina i zadovoljava se srebrnim odličjem. Kao juniorke na turniru su nastupile ENA ŠIMUNIĆ, te ANA RAJČEVIĆ i LANA RAJČEVIĆ, ali nisu izborile plasmana među dobitnice odličja.

U seniorskoj konkurenciji, po prvi puta ove godine zbog sanacije ozljede, nastupio je LUKA HORVAT.  U prvom kolu pobijedio je predstavnika TKDK »Jastreb« iz Zagreba, a u drugom kolu je s rezultatom 15:2  i prekidom nakon druge runde pobijedio predstavnika češkog nacionalnog tima. U polufinalnoj borbi u zadnjim sekundama treće runde prima izjednačujući udarac, te borba se nastavlja i na zlatni bod gubi polufinale. Ali i brončana medalja s ovako jakog turnira na početku sezone zadovoljavajući rezultat.

Natjecatelje je vodio trener Dalibor Čepelja uz ispomoć Luke Horvata. A klub se zahvaljuje Sportskoj zajednici BBŽ na ustupljenom kombiju za prijevoz natjecatelja.

Ažurirano ( Utorak, 25 Veljača 2014 11:38 )