• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TRI BRONCE SA SENIORSKOG DRŽAVNOG PRVENSTVA

Taekwondo klub FOX imao je naporan vikend. U subotu su u Rijeci osvojene tri brončane medalje na seniorskom prvenstvu države, a u nedjelju je podmladak FOX-a nastupio u Sloveniji na međunarodnom turniru »Šmartno-Litija«.

E-mail Ispis PDF

U subotu 8. ožujka je u Rijeci održano seniorsko prvenstvo Hrvatske u taekwondou. Na njemu su nastupili i članovi FOX-a.

Na tatami je prvi izašao LUKA HORVAT u kategoriji do 80 kilograma. Luka je po ždrijebu trebao odraditi četiri borbe. U prvom kolu deklasirao je Filipa Majcena iz Susedgrad sokola iz Zagreba rezultatom 13:1, a prekidom nakon druge runde. U drugom kolu pobijedio je znatno starijeg od sebe Stipu Ljubičića iz Imotskog opet s prekidom u trećoj rundi. U polufinalnoj borbi gubi od prošlogodišnjeg viceprvaka, a ovogodišnjeg prvaka Hrvatske Dinka Šegedina iz TKDK »Forteca« s Korčule. Napomenimo, Luki je ovo ulazna godina u seniore a borio se sve tri borbe sa starijim i iskusnijim borcima, te je osvajanje brončane medalje veliki uspjeh.

Nedugo iza Horvata na tatami je izašao i BRIAN ČEŠLJAR (-58 kg) koji je imao tri borbe u programu.  Prvu borbu pobjeđuje Matea Mikuša iz »Oriona« iz Zagreba. U polufinalnoj borbi također gubi od novog prvaka države Davida Tenjera iz zagrebačke »Pantere«. Time rezultatom Brian je obranio svoju broncu s prošlogodišnjeg prvenstva osvojivši identičnu medalju i ove godine.

Ženski dio ekipe zastupala je ANDREA PACADI koja je također trebala odraditi tri borbe u kategoriji do 46 kilograma. U prvom kolu s lakoćom je svladala Anu Rezu iz Dubrave. U polufinalnoj borbi nije ju »pomazio« ždrijeb i našla se na putu aktualnoj prvakinji Hrvatske Mateji Kunović iz karlovačke Banije. Borba je bila neizvjesna do zadnjih 20-tak sekundi kada Andrea prima nesretni udarac u glavu i time gubi borbu. Osvaja brončanu medalju, ali medalju zlatnog sjaja.

Na turniru u Rijeci svoje borce vodio je Feđa Medak koji je zadovoljan osvojenim rezultatom.

MEĐUNARODNO NATJECANJE U ŠMARTNO PRI LITIJU U SLOVENIJI

Iako su se vratili kasno u subotu nije bilo odmora jer u nedjelju u rano jutro autobus pun »foksića« krenuo je na međunarodno natjecanje u Šmartno pri Litiju u Sloveniji. Na turniru je FOX bio zastupljen u svim starosnim kategorijama.

U kategoriji mlađih kadeta nastupio je BORNA BERTIĆ, u kategoriji do 24 kilograma i osvojio srebrnu medalju.

U kategoriji kadeta -37 kilograma nastupila je mlada nada FOX-a MARKO ERJAVAC i uz tri odlično odrađene borbe popeo se na najvišu stepenicu postolja i na kraju turnira je proglašen najboljim kadetskim borcem. U kadetima do 41 kilograma nastupio je Mihael Ileković i osvojio brončanu medalju. U konkurenciji kadetkinja do 41 kg nastupila je PETRA MIŠKULIN koja je osvojila srebrnu medalju, a u kategoriji do 47 kg TESA RAJČEVIĆ osvaja brončanu medalju.

U juniorskoj kategoriji do 59 kg SVEN PETREKOVIĆ osvaja brončanu medalju izgubivši u polufinalu od reprezentativca BIH. U kategoriji juniorki do 46 kilograma nastupile su sestre ANA i LANA RAJČEVIĆ koje su se nakon borbi našle u finalu. Ana je bila bolja, te je osvojila zlatnu, a Lana srebrnu medalju. U kategoriji juniorki do 52 kg nastupile su natjecateljice LANA KRAPEC, DANIJELA SINKOVIĆ i ENA ŠIMUNIĆ. Lana u prvom kolu pobjeđuje predstavnicu Bosne nokautom, a u polufinalu gubi od klupske kolegice te se mora zadovoljiti brončanom medaljom.. Ena u finalu pobjeđuje češku reprezentativu koja je u prvom kolu pobijedila Danijelu,  te osvaja zlatnu medalju. ENA je proglašena i najboljom juniorkom turnira. U kategoriji do 55 kg još jednu broncu osvaja i LEA LELJAK, dok u kategoriji do 59 kilograma LORA KRČMAR osvaja zlatnu medalju  s dvije pobjede. Zlatnu medalju osvaja i SARA RAJČEVIĆ u kategoriji do 68 kilograma.

U seniorskoj kategoriji do 49 kg nastupila je ANDREA PACADI. Iako umorna od državnog prvenstva dan ranije penje se na najviše postolje pobjedivši u finalu predstavnicu reprezentacije Republike Srpske, dok druga seniorka LANA ŠARIĆ osvaja svoju prvu seniorsku medalju i to srebrnog odsjaja.

Najmlađi članovi kluba su se natjecali u KICK-u. Nastupili su ZARA KRAPEC, SARA ZUBIĆ, ROKO KRAPEC, LUKA DRVIŠ i LEOPOLD LONČAR. Svi su osvojili brončane medalje.

Natjecatelje u borbama su vodili treneri Feđa Medak i Luka Horvat, dok su oko najmlađih natjecatelja u KICK-u brigu imale Sara Rajčević i Lora Krčmar.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 10 Ožujak 2014 12:05 )