• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SUPERLIGA ZA ŽENE 16.KOLO

BJELOVARČANKE U BJELOVARU POBIJEDILE VARAŽDINKE

Bjelovarčanke su se poravnale u porazima s Varaždinkama, tako da za treće mjesto do kraja regularnog dijela moraju pobijediti Crikvenicu i Petrinju da dostignu toliko željeno treće mjesto

E-mail Ispis PDF

STK BJELOVAR – STK VARAŽDIN 4:2

U Bjelovaru je 8. ožujka odigrano 16. kolo između domaćeg Bjelovara i Varaždina, susret koji je odlučivao o trećem  mjestu, s obzirom kako su obadvije ekipe osigurale i prije ovoga kola nastup u play ofu. Lijepa gesta domaćina na početku susreta, svaka igračica je dobila prigodan poklon povodom Dana žena. Gostujući trener pokušao je taktizirati postavom što se na kraju ispostavilo promašajem, jer je išla na ruku domaćina.

Utakmicu su otvorile najbolja domaća igračica Tapai Eva i treća igračica Varaždinki Koščak Tajana. Razlika u kvaliteti je bila neupitna, gdje je Tapai deklasirala Koščak i tako najavila odličnu večer Bjelovarčanki. Susret iza toga Orlić Lorena i aktualna prvakinja Hrvatske Petra Petek, Orlić je više razmišljala tko je s druge strane stola nego o igri, tako da je Petek vrlo brzo riješila u svoju korist i postavila stvari na početak. Susret koji je obilježio večer i odlučujući u konačnom ishodu je okršaj sestara Ivane Malobabić i Bojane Poljak. Prva dva seta Poljak odigrava maestralno, dobivajući poene iz nemogućih situacija i kada se činilo da pobjeda odlazi u Varaždin, Malobabić ubacuje u veću brzinu, te preokreće na 3/2, što će se kasnije ispostaviti kao ključna pobjeda u meču. Na krilima pobjede Malobabić ušlo se u igru parova, gdje su Varaždinke psihološki pale, a Bjelovarčanke odigrale najbolji susret u igri parova, tako da kombinacija Tapai – Malobabić nisu dale previše izgleda Varaždinskoj kombinaciji Petek – Poljak sa 3/0 u setovima  i vodstvo domačina 3/1.

Ljepotica večeri odigrana je između druge pojedinke lige Tapai Eve i Petek Petre, koja je otišla na stranu Petek. Publika je uživala u majstorijama dvije ponajbolje igračice lige, gdje Tapai nije uspjela iskoristiti meč loptu u četvrtom setu, ali na kraju s(p)retnija Petek dobiva susret u pet setova. Točku na i postavlja Malobabić nad  Koščak i sa svoje dvije pojedinačne pobjede i u igri parova postaje prvo ime susreta. Bjelovarčanke su se poravnale u porazima s Varaždinkama, tako da za treće mjesto do kraja regularnog dijela moraju pobijediti Crikvenicu i Petrinju da dostignu toliko željeno treće mjesto.

STK BJELOVAR

STK VARAŽDIN

 

TAPAI EVA

KOŠČAK TAJANA

3/0

ORLIĆ LORENA

PETEK PETRA

0/3

MALOBABIĆ IVANA

POLJAK BOJANA

3/2

TAPAI-MALOBABIĆ

PETEK-POLJAK

3/0

TAPAI EVA

PETEK PETRA

2/3

MALOBABIĆ IVANA

KOŠČAK TAJANA

3/0

Ažurirano ( Srijeda, 12 Ožujak 2014 17:14 )