• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Mladi bjelovarski znanstvenik dr. sc, Tomislav Globan primio godišnju nagradu za znanstvene novake

Nagrađuje se za značajno znanstveno dostignuće u području društvenih znanosti, polje ekonomije, za velik broj radova visoke vrsnoće objavljenih u 2014. godini

E-mail Ispis PDF

ZAGREB Mladi bjelovarski znanstvenik dr. sc, Tomislav Globan primio je danas, 15. listopada, u Hrvatskom saboru godišnju nagradu za znanstvene novake prema Odluci o dodjeli državnih nagrada za znanost za 2014., a koju je donio Odbor za dodjelu državnih nagrada za znanost kojim je predsjedao predsjednik toga Odbora i predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Dr. sc. Tomislav Globan ima 29 godina i viši je asistent na Katedri za makroekonomiju i gospodarski razvoj zagrebačkog Ekonomskog fakulteta.

Nagrađuje se za značajno znanstveno dostignuće u području društvenih znanosti, polje ekonomije, za velik broj radova visoke vrsnoće objavljenih u 2014. godini. U radovima daje značajan doprinos istraživanjima europskih ekonomskih integracija, posebno međunarodne mobilnosti kapitala u europskoj uniji, modeliranja i kvantificiranja te ne proučavanju ekonomskih implikacija i procesa financijske integracije novih zemalja članica EU-a sa zemljama eurozone, stoji u Odluci za dodjelu državnih nagrada za znanost za 2014. godinu.

Ažurirano ( Četvrtak, 15 Listopad 2015 20:09 )