• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Obilježavanje 9. Tjedna psihologije u Zvrku

Proteklog tjedna građani Bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovali su u interaktivnim predavanjima organiziranima povodom 9. tjedna psihologije, u udruzi ZVRK.

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U srijedu, 17. veljače, psihologinja Ivana Mihotić održala je interaktivno predavanje »NElinearno učenje i poučavanje«. Predavanju su prisustvovale učiteljice i učitelji razredne nastave bjelovarsko-bilogorske županije. Učitelji su se imali priliku upoznati s nekim od tehnika nelinearnog poučavanja kojima će biti u mogućnosti potaknuti interes i aktivnost učenika, obogatiti svakodnevnu nastavu i ono najvažnije – potaknuti učenike na razmišljanje.  Cilj predavanja bio je približiti najnovije spoznaje iz psihologije učenja i srodnih znanstvenih disciplina te potaknuti učitelje na praktičnu primjenu u razrednoj nastavi. Radi se o poučavanju na način koji potiče povezivanje znanja, aktivnost učenika, ali i aktivnost učiteljica i učitelja koji zapravo upravljaju kreativnim procesima u učionici.

U petak, 19. veljače, građani bjelovarsko-bilogorske županije sudjelovali su u interaktivnom predavanju o upisu u prvi razred osnovne škole, koje je održala psihologinja Ines Mihajlović. Roditelji budućih školaraca, koji se nerijetko nalaze u nedoumici oko svojih obaveza prije upisivanja svoje djece u školu, imali su priliku saznati sve što ih zanima o postupku upisa. Najprije je održano predavanje, kojemu je cilj bilo opisati kompletan postupak procjene psihofizičkog stanja djeteta, kao i sve obaveze roditelja te nadležnih institucija. Nakon predavanja, psihologinja je odgovarala na brojna pitanja o specifičnim situacijama koje muče roditelje.

Ažurirano ( Utorak, 23 Veljača 2016 09:51 )