• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TEŠKA PROMETNA NESREĆA U HRGOVLJANIMA

Je li konobarica Vlatka poginula zato što je pijan bježao od policajaca i udario u kuću?

Kako bi izbjegao policijsku kontrolu, Krivanek je po svemu sudeći dodatno stisnuo »po gasu« i to se pokazalo kobnim. Za Vecernji.hr iz policije su potvrdili da se vozač nije zaustavio na pokazani mu znak, nego je produžio dalje

E-mail Ispis PDF

Foto: Damir Spehar/PIXSELL (Vecernji.hr)

Strašno! Bila je tako dobra djevojka i ovo je doista užasna tragedija – komentirali su jučer ujutro u bjelovarskom kafiću »Valentino« tragičnu smrt mlade konobarice Vlatke G. koja je poginula pola sata poslije ponoći u stravičnoj prometnoj nesreći samo kilometar dalje, u naselju Hrgovljani, piše Vecernji.hr.

Nesreću je skrivio 34-godišnji mehaničar Saša Krivanek s kojim se nesretna djevojka, zajedno sa svojom dvije godine starijom kolegicom s posla Ivanom V., vraćala iz grada. Prema saznanjima iz kafića, njih su troje nakon zatvaranja »Valentina« nešto poslije 23 sata otišli do grada na piće. Kada su krenuli natrag, pokraj Petrolove benzinske crpke, samo stotinjak metara prije spomenutog kafića, stajala je policija i pokušala ih zaustaviti. No Krivanek, za kojeg se sumnja da je bio pod utjecajem alkohola, nije stao, nego je produžio dalje i potom skrenuo u Hrgovljane gdje se nesreća i dogodila.

Kako bi izbjegao policijsku kontrolu, Krivanek je po svemu sudeći dodatno stisnuo »po gasu« i to se pokazalo kobnim. U zavoju je izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika te se zabio u kuću na broju 143. Za Vecernji.hr iz policije su potvrdili da se vozač nije zaustavio na pokazani mu znak, nego je produžio dalje, no policajci nisu odmah krenuli za njim. Dovršili su kontrolu vozila koje su prije zaustavili i tek tada su, bez uporabe »rotirki«, krenuli prema Hrgovljanima nadajući se bi možda negdje mogli uočiti vozilo koje se oglušilo na znak stop.

O strašnoj nesreći posvjedočio je za Vecernji.hr i susjed koji je bio užasnut prizorom te nadodao kako je bilo strašno gledati kako se vatrogasci bore s limom da bi došli do ozlijeđenih. Sve troje unesrećenih tada su još bili živi, ali je nesretna Vlatka, koja je za 12 dana trebala napuniti 20 godina, sat poslije preminula u bjelovarskoj Općoj bolnici. Vozač i druga suputnica imali su puno više sreće od nesretne Vlatke.

– Za dvoje ozlijeđenih možemo reći da imaju tek lakše ozljede, no ipak smo ih zadržali na opservaciji – potvrdio je za Vecernji.hr dr. Ali Allouch koji je tog dana bio dežurni liječnik.

Za vozača Krivaneka iz policije su potvrdili da je i prije činio prometne prekršaje te je zbog straha od teže kazne najvjerojatnije i želio izbjeći policijsku kontrolu.

Ažurirano ( Utorak, 13 Siječanj 2015 12:50 )