• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Zaposleno šest žena u programu javnih radova – »Pomoć zajednici«

Riječ je o programu »Pomoć u zajednici«, koji se od danas osim u Bjelovaru provodi u cijeloj Hrvatskoj, a financira se novcima iz Europskog socijalnog fonda

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Gradonačelnik Grada Bjelovara Antun Korušec danas, 1. travnja, u maloj gradskoj vijećnici potpisao je ugovore o radu na određeno vrijeme sa šest žena koje će šest mjeseci obavljati poslove iz programa javnih radova – »Pomoć zajednici«. Potpisivanju su prisustvovali i zamjenica gradonačelnika Lidija Novosel te predstojnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Bjelovar Dijana Zekić-Kereži.

Grad Bjelovar je bio spreman zaposliti u ovom programu i više osoba, međutim ne možemo jer su pravila takva da jedna voditi brigu o sedam korisnika. To je ukupno 42 korisnika koji su uključeni u program, prema popisu Centra za socijalnu skrb, Udruge invalida Bjelovar i gdje je Grad Bjelovar sam detektirao da im je potrebna tuđa pomoć – rekao je Antun Korušec, gradonačelnik Bjelovara prije potpisivanja ugovora.

Riječ je o programu »Pomoć u zajednici«, koji se od danas osim u Bjelovaru provodi u cijeloj Hrvatskoj, a financira se novcima iz Europskog socijalnog fonda.

Radnice će raditi na poslovima pomoći u kući od 1. travnja do 30. rujna 2016. godine.

– Točno su utvrđeni kriteriji tko može raditi u ovom programu, dakle dugotrajno nezaposlene sobe, a obzirom da nema plaćanja putnih troškova, htjeli smo pokriti sve dijelove grada, tako da žene, koje su dobile posao, mogu pješice ili biciklom doći do svojih korisnika o kojima će skrbiti – pojasnio je gradonačelnik Korušec na koji su način odabrali šest žena između 141 osobe koje su se prijavile za ovaj program.

Krajem 2009. godine Grad Bjelovar se uključio kao poslodavac u provođenju mjera Vlade Republike Hrvatske za zapošljavanje osoba u Programu javnih radova, a koje provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Ažurirano ( Petak, 01 Travanj 2016 09:52 )