• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


TURISTIČKA ZAJEDNICA BILOGORA - BJELOVAR POVODOM DANA PLANETA ZEMLJA

Građanima tisuću ljetnica

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Gradska Turistička zajednica Bilogora – Bjelovar podsjetila je Bjelovarčane na čuvanje prirode i uređenje okoliša na jedan neuobičajeni način. Na Trg Eugena Kvaternika kod fontane dopremili su sadnice cvijeće. Nakratko su uljepšali korzo, a za cijelo ljeto uljepšali cvjetnjake građana. U vrlo kratko vrijeme podijelili su građanima tisuću ljetnica i to potpuno besplatno.

Doprinos je to ljepšem okolišu, ali i obilježavanju Dana planeta zemlje.

Na konferenciji UNESCO-a 1969. godine John McConnell prvi je put predstavio ideju obilježavanja Dana Zemlje i iste je godine dizajnirana Zastava Zemlje, a sam je naziv Earth day prvi put upotrijebio 21. ožujka gradonačelnik San Francisca Joseph Alioto 1969. g., u proglasu kojim je odlučeno da se u gradu i na područja San Francisca proslavi kao Dan planeta Zemlje.

U Hrvatskoj se Dan planeta Zemlje organizirano obilježava od 1990. godine.

Dan planeta Zemlje službeno se obilježava od 1992. godine kada je tijekom Konferencije UN-a o okolišu i razvoju u Rio de Janeiru na kojoj je sudjelovao velik broj predstavnika vlada i nevladinih udruga usklađen dalekosežni program za promicanje održivog razvoja.

Na prijedlog bolivijske vlade 2009. godine Opća je skupština Ujedi­njenih naroda 22. travnja proglasila međunarodnim Danom planeta Zemlje.

Izvor: Wikipedia

Ažurirano ( Subota, 23 Travanj 2016 14:10 )