• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


Župan Bajs posjetio malog Dominika

Dominik boluje od cerebralne paralize, dobio je herpes na mozgu i to je izazvalo njegovu nepokretnost i probleme koje on ima. Zahvaljujući Županiji, Dominik je bio na tretmanu u Daruvarskim toplicama, što mu je puno značilo, sada je puno opušteniji – rekla je Dominikova majka Jasmina

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs sa suradnicima prošlog četvrtka, 21. travnja, posjetio je čazmansku obitelj Korbar i njihovog malog člana petogodišnjeg Dominika koji boluje od cerebralne paralize izazvane teškim oblikom moždanog herpesa Tipa 2.

Majka Jasnima i otac Dalibor čine sve što je u njihovoj moći kako bi pomogli svom sinu i omogućili mu da se lakše nosi s bolešću. Sve to zajedno pored ogromne ljubavi, truda i brige iziskuje i financijska sredstva i odlaske na terapije i liječenja. Tako je i župan Bajs već pomogao i osigurao terapiju za malog Dominika u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Daruvarske toplice. Ponovni posjet obitelji Korbar bio je prilika da se župan Bajs iz prve ruke uvjeri kako teče liječenje malog Dominika i vidi na koje mu načine još može pomoći.

– Dominik boluje od cerebralne paralize, dobio je herpes na mozgu i to je izazvalo njegovu nepokretnost i probleme koje on ima. Zahvaljujući Županiji, Dominik je bio na tretmanu u Daruvarskim toplicama, što mu je puno značilo, sada je puno opušteniji. Primjerice, počeo je piti na flašicu, inače nikad nije htio piti tekućine, uvijek smo mu davali na špricu. Ima napretka što se tiče nekih stvari, to su mali koraci, ali za njega veliki. Na Goljaku ima jako puno djece i oni se ne stignu potpuno posvetiti svima, za razliku od Daruvara gdje se stvarno posvete djetetu i puno hvala županu što nam je to omogućio – rekla je Dominikova majka Jasmina.

– Obitelj Korbar je jedna marna i vrijedna obitelj, imaju troje djece, a za Dominika se brinu na poseban način. To je napor koji nije uobičajen i svi mi moramo pomoći koliko je u našoj moći. Prije dvije i pol godine kada sam čuo da postoje problemi vezani uz liječenje, došao sam vidjeti u čemu je problem. Stoga smo napravili akciju i neke stvari su se počele mijenjati. Mene veseli da kod njega postoji napredak i da neke stvari idu na bolje, jer to je teška bolest i treba svaku pažnju. Dominik je s majkom bio u Daruvarskim toplicama prije godinu i pol, a sada će ići ponovo u lipnju na mjesec dana. Veseli me da majka kaže da su u Daruvarskim toplicama naši stručnjaci izvrsni, ne samo da znaju dobro odraditi posao, već da su i posvećeni djeci, odnosno imaju poseban osjećaj za njih. Napredak koji je postigao tamo, nadam se da će se nastaviti i ove godine – naglasio je župan Bajs.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 25 Travanj 2016 11:59 )