• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


DJEČJE IGRALIŠTE U JEZERSKOJ ČEKA SVOJ RED ZA OBNOVU

Grad Bjelovar ne može udovoljiti svakom pojedinačnom zahtjevu

Navedeno igralište jedno je od ukupno 35 u redovnom sustavu održavanja Grada. Ove godine, svoje novo lice pokazat će igralište na Matoševu trgu.

E-mail Ispis PDF

Foto: Adam Ralica

BJELOVAR Stanovnici Jezerske i okolnih ulica u bjelovarskom naselju u blizini Groblja sv. Andrije negoduju zbog stanja dječjeg igrališta.

Prema riječima naše čitateljice Ivane Cerović, igralište u Jezerskoj ulici redovito se kosi i održava, no sprave na igralištu stare su i nesigurne za korištenje. Kako je to jedino igralište u tom naselju, a prvo sljedeće je tek ono na Šetalištu Andrije Hebranga, odlučili smo izvidjeti stanje igrališta te upit proslijediti Upravnom odboru za komunalne djelatnosti i uređenje prostora. Kako saznajemo iz Grada, igralište u Jezerskoj ulici na popisu je igrališta koje Grad redovno održava. Godišnje se za uređenje i obnovu igrališta u Gradu Bjelovaru izdvaja između 100.000 i 200.000 kuna. Od tog iznosa, jedan dio je namijenjen za temeljitiju renovaciju i dopunu spravama jednog igrališta.

Ove godine, kako saznajemo, novo ruho dobit će dječje igralište na Trgu Antuna Gustava Matoša. Valja podsjetiti i na činjenicu da Grad skrbi o ukupno 35 dječjih igrališta na svom području, stoga stanovnicima Jezerske i okolnih ulica ne preostaje drugo no strpjeti se i pričekati svoj red.

Ažurirano ( Četvrtak, 28 Travanj 2016 18:58 )