• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


JEDINSTVENA PREPOZNATLJIVOST BJELOVARA U SVIJETU

Više od 500 starih i mladih motorista od ranih jutarnjih sati budilo Bjelovarčane

Ova nesvakidašnja manifestacija začeta je prije više od devedeset godina, davne 1920. kao nesvakidašnji bunt tadašnje radničke klase protiv kapitalista

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR Već tradicionalno na Međunarodni praznik rada, prvog svibnja, više od 500 starih i mladih motorista počelo je buditi Bjelovarčane, okupljajući se na parkiralištu na Trgu hrvatskih branitelja. S parkirališta, točno u pet sati ujutro, predvođeni policijom, na Međunarodni praznik rada, krenuli su, na još jednu tradicionalnu budnicu, krećući se u koloni po Bjelovaru te tako tradicionalno obilježili ovaj blagdan rada, što je jedinstvena prepoznatljivost Bjelovara u svijetu.

Ova nesvakidašnja manifestacija začeta je prije više od devedeset godina, davne 1920. kao nesvakidašnji bunt tadašnje radničke klase protiv kapitalista. Vožnjom motorima bez auspuha od središta grada do izletišta Planinarac i nazad, radnici-motoristi su tako na osebujan način izražavali tada svoje nezadovoljstvo stanjem u državi. I eto, unatoč brojnih povijesnih previranja, ova neobična motoristička manifestacija održala se sve do današnjih dana, izražavajući i danas svojevrstan bunt protiv lošeg stanja u državi.

Ažurirano ( Nedjelja, 01 Svibanj 2016 06:19 )