• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


HŽ tvrdi da je s brkljom sve po propisima

Jučer, 12. svibnja 2016. od 18,00 do 21,00 sat na ŽCP-u Male Sredice rađeni su pripremni radovi za strojno reguliranje kolosijeka. Zbog tih radova branik je bio podignut – piše u priopćenju HŽ infrastrukture koje prenosimo u cijelosti

E-mail Ispis PDF

Foto: ilustracija (arhiva Zvona)

BJELOVAR Od HŽ infrastrukture Zvono je zatražilo da komentira objavljenu čitateljevu dojavu, u kojoj upozorava građane na oprez, jer brklja na prijelazu Ulice Ive Lole Ribara ponovno ne radi.

Odgovor koji je potpisan s Korporativne komunikacije HŽ infrastrukture prenosimo u cijelosti:

»Jučer, 12. svibnja 2016. od 18,00  do 21,00 sat na ŽCP-u Male Sredice rađeni su pripremni radovi za strojno reguliranje kolosijeka. Zbog tih radova branik je bio podignut. Također, u tom vremenskom razdoblju, dok se radilo na pruzi, uopće nije bilo vlaka koji bi prošao preko ŽCP-a (željeznički cestovni prijelaz, željezničarskinterni izraz - op. ur.).

U takvim okolnostima radova na pruzi, prema odredbama Pravilnika o načinu i uvjetima za obavljanje sigurnog tijeka željezničkog prometa (NN 133/09), pismenim nalogom strojovođe vlakova koji prometuju u to vrijeme bili su obaviješteni o takvom radu uređaja. Konkretno, to znači da u tim situacijama prometnik vlakova u kolodvoru iz kojeg vlak kreće, a na čijoj trasi se nalazi ŽCP koji je trenutno u uključenom stanju,  pismenim nalogom obavještava strojovođu da je ŽCP neosiguran. Shodno tome, strojovođa mora zaustaviti vlak ispred prijelaza, dati signalni znak "Pazi" na način da se više puta sirenom vučnog vozila oglasi i kad se uvjeri da su cestovna vozila zaustavljena ispred ŽCP-a, oprezno dalje nastavlja vožnju preko ŽCP-a brzinom 10 km/h, sve dok čelo vlaka ne prijeđe ŽCP. Tek tada nastavlja vožnju redovitom brzinom.

Dakle, u trenutku kad je nastala fotografija koju ste objavili, branik je bio podignut zbog radova, a  promet preko ŽCP-a bio je reguliran gore navedenim propisima.«

Ažurirano ( Petak, 13 Svibanj 2016 12:52 )