• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ODRŽAN 9. SUSRET TJELESNIH INVALIDA HRVATSKE »BJELOVAR 2016«

Ukazali na problem društvenog položaja žena s invaliditetom

Udruga tjelesnih invalida Bjelovar postoji deset godina. U tom vremenskom razdoblju organizacija je uspjela ostvariti brojne projekte kojima se olakšava život osoba s tjelesnim oštećenjima. Svake godine održava se i Susret tjelesnih invalida Hrvatke u organizaciji bjelovarske Udruge s ciljem ukazivanja na aktualne probleme članova te razmjene iskustava.

E-mail Ispis PDF

Foto: Štefan Brajković

BJELOVAR Prošloga tjedna Udruga tjelesnih invalida Bjelovar organizirala je 9. tradicionalni Susret tjelesnih invalida Hrvatske. Uz prigodna sportska natjecanja (viseća kuglana, pikado i bacanje koluta), sudionici događaja imali su priliku razmijeniti iskustva, stvoriti nova poznanstva te poslovne prilike. Udruga je i dosad radila na otklanjanju poteškoća u zapošljavanju osoba s invaliditetom, kao i na usmjeravanju u zanimanja koja tim osobama mogu osigurati budućnost. Udruga svake godine svojim članovima omogućuje tečaj engleskoga jezika (B razina) te ECDL tečaj, a ovogodišnjim polaznicima tečaja na manifestaciji su dodijeljena i uvjerenja o završenoj edukaciji. Ove godine, organizatori su, uz već poznate teme, susret odlučili posvetiti i temi položaja žena s invaliditetom u društvu.

– Odlučili smo ove godine ukazati i na ravnopravnost žena s invaliditetom, kao i na probleme u postizanju ravnopravnosti. Aktivnosti u tom dijelu programa organizirali smo u suradnji s Odborom za ravnopravnost spolova Grada Bjelovara, a svojim smo članicama prigodno omogućili i besplatno uljepšavanje u znak podrške. Akciji su se odazvali frizerski saloni Style, FeMy i Figaro, Kozmetički slon Karisma te Salon za uljepšavanje Denique – pojasnio je predsjednik Udruge, Tomislav Novosel.

Kao i svake godine, na Susretu je organizirano i zdravstveno savjetovalište koje je vodila stručna suradnica Udruge, Nada Bilek. Pozivu Udruge odazvalo se dvjestotinjak članova te gostiju iz Daruvara, Križevaca, Đurđevca, Koprivnice, Zlatara, Rijeke i drugih gradova. Inače, Udruga tjelesnih invalida Bjelovar  broji 924 člana. Većinu okupljenih, njih 604, čine osobe starije životne dobi (60 godina naviše), no i 27 osoba mlađih od 18 godina.

Ažurirano ( Nedjelja, 15 Svibanj 2016 17:09 )