• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PROMETNA NESREĆA U GRUBIŠNOM POLJU

Pijani vozač automobilom udario pješaka te pobjegao s mjesta nesreće

Ozlijeđeni pješak je prevezen u Opću bolnicu Virovitica gdje je u ranim jutarnjim satima uslijed zadobivenih ozljeda preminuo

E-mail Ispis PDF

GRUBIŠNO POLJE U subotu, 14. svibnja, oko 22,00 sata 27-godišnjak je upravljao osobnim automobilom Daewoo Matiz (DA) kroz Grubišno Polje ulicom T. B. Banje u pravcu centra grada. Tom prilikom je započeo vozilom obilaziti pješaka Franju H. /1964./ koji je gurao bicikl uz desni rub kolnika (na sebi nije imao reflektirajući prsluk ili odjeću), a da izvođenje te radnje nije mogao obaviti na način da ne ometa normalno kretanje vozila koje je dolazilo iz suprotnog smjera zbog čega je prednjim desnim dijelom automobila udario pješaka. Pješak je uslijed udarca odbačen u desno preko putnog jarka na travnatu površinu,  dok je vozač pobjegao sa mjesta događaja. Ozlijeđeni pješak je prevezen u Opću bolnicu Virovitica gdje je u ranim jutarnjim satima uslijed zadobivenih ozljeda preminuo.

Vozač osobnog automobila je nakon desetak minuta nakon prometne nesreće pronađen u Grubišnom  Polju, nakon čega je priveden u PP Grubišno Polje na kriminalističko istraživanje kojom prilikom je utvrđeno da je bio utjecajem alkohola od 1,4 g/kg te protiv njega slijedi podnošenje kaznene prijave.

Ovo je druga osoba poginula ove godine  u prometnim nesrećama na području Policijske uprave bjelovarsko-bilogorske.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 16 Svibanj 2016 14:39 )