• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


NOVI ŽIVOT LOVAČKE KUĆE I LOVAČKIH TROFEJA NA BJELOVARSKOM SAJMU

SVAKODNEVNO OTVORENA VRATA POSJETITELJIMA!

Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije i Bjelovarski sajam žele upoznati što veći broj građana s lovstvom i lovnim turizmom

E-mail Ispis PDF

GUDOVAC – Iako je na Sajamskom prostoru Gudovac prije dvije godine otvorena jedna od najljepših lovačkih kuća u ovom dijelu Hrvatske i u njoj postavljena zbirka lovačkih trofeja, za posjetitelje je bila dostupna tek za vrijeme održavanja sajamskih manifestacija. To znači samo pet puta godišnje. Čak ni njezin vlasnik, Lovački savez Bjelovarsko-bilogorske županije, nije u njoj održavao svoje redovne skupove, nego tek s vremena na vrijeme. S obzirom na to da su u lovačkim krugovima zapuhali neki novi vjetrovi, reprezentativna lovačka kuća će se ubuduće iskoristiti za kvalitetnije upoznavanje šire javnosti s lovstvom i aktivnostima lovaca.

Osnovni je cilj ovakve vrste promidžbe ispravljanje krivog dojma među građanima da su lovci tamanitelji životinja, iako su zapravo najaktivniji zaštitari prirode koju najbolje poznaju, vole je i žele sačuvati bioravnotežu u njoj. Zbog toga će lovačka kuća uskoro biti otvorena za posjetitelje svakoga dana. Postojeća zbirka nekoliko stotina lovačkih trofeja dopunila bi se i dermopreparatima najčešćih vrsta divljači i životinja u ovom dijelu Hrvatske, tako da bi lovačka kuća u potpunosti mogla ispuniti svoju edukativnu funkciju. Istovremeno će se lovačka kuća više koristiti za stručne skupove lovaca te za promidžbu lovnog turizma u cjelini.

O lovstvu, lovu i lovačkim trofejima nadahnuto jei uz mnoga pitanja posjetitelja govorio Mato Kovačević, tajnik Lovačkog saveza županije

Prvi korak prema širom otvorenim vratima lovačke kuće na Sajamskom prostoru Gudovac bio je posjet stotinjak vlasnika oldtimer vozila u organizaciji Oldtimer kluba "Classic" Bjelovar, koji su u svojoj revijalnoj vožnji kroz nekoliko općina za jedno svoje zaustavljanje koristili parkirališni prostor ispred lovačke kuće. Tom je prigodom Saša Novak, dipl. ing., predsjednik oldtimer kluba, zahvalio na gostoprimstvu Bjelovarskom sajmu i predao posebno priznanje sa željom da lovačka kuća s izložbom trofeja postane mjesto na kojemu će se češće okupljati i mnogi drugi jer se ima što vidjeti i naučiti.

Fotoaparati su škljocali sa svih strana jer su svi htjeli ponijeti foto uspomenu na boravak u lovačkoj kući

Nakon obilaska kuće i izložbe lovačkih trofeja vlasnici oldtimer vozila nisu krili svoje oduševljenje viđenim


Ažurirano ( Četvrtak, 03 Siječanj 2013 21:06 )