• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


PREDSJEDNIK SRPSKE NARODNE STRANKE MILAN RODIĆ, DIPL. IUR. ISPRIČAO SE U IME STRANKE ODVJETNIKU VLADIMIRU GREDELJU ZA UVREDU KOJU MU JE, JOŠ KAO PREDSJEDNIKU UDRUGE HRVATSKIH SUDACA, PRIJE DESET GODINA JAVNO NANIO TADAŠNJI PREDSJEDNIK STRANKE MILAN ĐUKIĆ.

DUGO PUTOVANJE SAVJESTI

Poštovani gospodine Rodiću, iz dubine srca prihvaćam Vašu ispriku i svima koje predstavljate, i koji dijele Vaše mišljenje, upućujem izraze svoje zahvalnosti i osobitoga poštovanja! – odgovara Vladimir Gredelj u svom pismu zahvale.

E-mail Ispis PDF

 

Početkom ovoga najkraćega mjeseca u godini, kada ogromna većina hrvatskoga pučanstva, i vjernici i ateisti, sa strepnjom u želucu zbraja blagdanske i svečarske posljedice najduljega božićno-novogodišnjega prosinca, odnosno, siječnja, u multinacionalnom magazinu HRT-a, podalje od očiju i ušiju najšire hrvatske javnosti, dogodilo se – čudo.

Naime, u PRIZMI, specijaliziranoj televizijskoj emisiji namijenjenoj nacionalnim manjinama, emitiranoj u subotu, 2. veljače iza podne, voditeljica emisije i urednica Redakcije za nacionalne manjine, iseljeništvo i civilno društvo Sanja Pleša, razgovarala je s Milanom Rodićem, predsjednikom Srpske narodne stranke, o budućim aktivnostima te, prve parlamentarne, manjinske stranke na povratničkim područjima. Lokalni izbori su pred vratima i uz gospodarske projekte vezane uz fondove Europske unije najvažniji im je cilj dosljedna provedba manjinskih zakona, posebice Ustavnoga zakona o pravima nacionalnih manjina. Međutim, rad im, kako reče voditeljica i urednica Sanja Pleše, uvelike otežava mrlja koja je na stranci ostala iz doba njezina prvoga predsjednika Milana Đukića, koju je, kako bi se neopterećeno krenulo dalje, nakon dugih deset godina trebalo očistiti. I, umjesto svoga prethodnika, to je sada iskrenom isprikom učinio sadašnji predsjednik stranke gospodin Milan Rodić.

- Davno, dok je bio gospodin Milan Đukić još živ, je bila jedna nesmotrena, a ja mogu reći i gruba, izjava i napad na gospodina Vladimira Gredelja, koji je u to vrijeme bio predsjednik Udruge hrvatskih sudaca, dakle, bio je, ipak, u pravosuđu, što je važno. On je rekao da je za gospodina Gredelja "najbolji Srbin – mrtav Srbin", na što je, normalno, gospodin Gredelj, kao intelektualac, ugledni sudac, ugledni odvjetnik, ugledni član ovog hrvatskog društva, reagirao i podnesao tužbu. I na sudu je tražio gospodina Đukića... samo jednu kunu i ispriku, na što, nažalost, eto, gospodin Đukić, pokojni, nije pristao. Mi nismo za to krivi, nit je naša stranka kriva, i ovim putem gospodinu Gredelju radi ispravke nepravde, koja je po mojem mišljenju duboko učinjena prema njemu, mi mu se... ja mu se kao predsjednik Srpske narodne stranke, iako za to nisam kriv, ali ja mu se, ipak, izvinjavam, i u ime Srpske narodne stranke, i evo, ovim putem ga još jednom pozdravljam i, jednostavno - neka oprosti... Evo, šta mogu reći...

RUKA MOJA PUTUJE DA SE S TOBOM RUKUJE

A, iskrenu i dirljivu reakciju Vladimira Gredelja na ovaj plemeniti ljudski čin, koju nam je osobno poslao u redakciju, prenosimo vam u cijelosti.

"Zahvaljujem gospodinu Milanu Rodiću, aktualnom predsjedniku SNS, i ljudima koje predstavlja, na ovom plemenitom i hrabrom činu isprike. Osobno, doživljavam to velikom satisfakcijom, pa makar i nakon deset godina. Naime, u proteklih sam deset godina od "velikih dušebrižnika" srpskoga naroda, bezbroj puta nazivan "srbomrzcem", "brojačem krvnih zrnaca" i slično, upravo inspiriranih izjavom bivšega predsjednika SNS Milana Đukića po kojoj je za mene "dobar Srbin samo mrtav Srbin". Nadam se da nakon ovoga, "medijski odvjetnici" Srba, koji su me u javnosti voljeli predstavljati kao "ustašu", ne će nastaviti svoje "poslanje" dokazujući kako Srbe vole i poštuju više od samih Srba.

Odgajan da ne mrzim nikoga, ljude dijelim na one koji to jesu i one koji to nisu. Stoga sam vrlo teško podnosio objede na svoj račun jer sam jedan od onih Hrvata koji ne vjeruje u ljubav prema Domovini koja isključuje ljubav prema čovjeku, neovisno o njegovoj nacionalnosti, vjeri, boji kože...

Na koncu, želim uputiti jednu poruku! Poštovani gospodine Rodiću, iz dubine srca prihvaćam Vašu ispriku i svima koje predstavljate i koji dijele Vaše mišljenje upućujem izraze svoje zahvalnosti i osobitoga poštovanja!"

IPAK SE KREĆE!

Ažurirano ( Ponedjeljak, 11 Veljača 2013 12:01 )