• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


BLAGOSLOV LOVAČKE ZASTAVE U GORNJIM ZDJELICAMA

MEĐUSOBNO ZBLIŽAVANJE, DRUŽENJE I RAZMJENA ISKUSTVA

Lovačko društvo "Vijenac" iz Gornjih Zdjelica okuplja 32 člana i raspolaže lovištem od 3200 hektara

E-mail Ispis PDF

 

GORNJE ZDJELICE - U predbožićno jutro, prije početka tradicionalnoga Božićnoga lova, vodstvo Lovačkoga društva "Vijenac" iz Gornjih Zdjelica okupilo se u nedjelju, 23. prosinca, u mjesnoj crkvi na misnom slavlju i blagoslovu zastave Društva čiji su kumovi bili Ivan Pintarić i Stanko Kalovčec.

Nakon pohranjivanja zastave u lovačkom domu šezdesetak je lovaca, više nego ikada do sada, krenulo u lov na divlje svinje. Nažalost, umjesto divljih svinja dobra im je kob ovaj put osigurala tek samo jednu lisicu, što je uz prethodni blagoslov nove lovačke zastave bilo sasvim dovoljno za lijepu proslavu i druženje.

Bila je to, ujedno, prigoda i za svečanu zahvalu zaslužnima za uspjehe lovačkoga društva kojima se visoki gost umirovljeni general Mile Ćuk, dopredsjednik Županijskog lovačkog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije, prigodom uručivanja priznanja obratio prigodnim riječima kako lovačka okupljanja i odlazak u lov ne moraju nužno značiti i lovački uspjeh s odstrelom, nego i međusobno zbližavanje i druženje te razmjenu iskustava, posebice kada je riječ o brizi za divljač i očuvanje staništa.

Gospodin Nikola Beljan, predsjednik lovačkog društva, koje okuplja 32 člana i raspolaže lovištem veličine 3200 hektara, podsjetio je kako je ovo lovačko društvo u posljednjih nekoliko godina iznimno mnogo napravilo - izgrađena je streljana i uređena je lovačka kuća. I to, ponajviše zahvaljujući donacijama lovačkih prijatelja! Uz to, svima, koji su na bilo koji način pripomogli djelovanju i razvitku društva, predsjednik Beljan je zahvalio riječima kako i ovo Društvo nastoji pripomoći drugima:

- Bilo tko da nam se obrati za pomoć uvijek smo spremni podijeliti ono što imamo. Vrlo često meso ulovljene divljači doniramo za razne manifestacije, ili, pak, skupove i akcije, u kojima i sami sudjelujemo.

Okupljeni lovci LD "Vijenac" iz Gornjih Zdjelica i njihovi prijatelji na blagoslovu lovačke zastave

Ažurirano ( Nedjelja, 06 Siječanj 2013 17:55 )