• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA VELIKO TROJSTVO POTVRDILA SLOGU UMIROVLJENIKA I OPĆINE

ČAST NAM JE ŽIVJETI U TAKVOJ OPĆINI!

E-mail Ispis PDF

 

Na izvještajnoj skupštini Matice umirovljenika Veliko Trojstvo održanoj prvoga srpnja u školskoj sportskoj dvorani u Velikom Trojstvu okupilo se dvjestotinjak umirovljenika iz cijele županije te uvaženi gosti iz političkog i društvenog života općine.  O radu Matice tijekom 2011., kao i o planu za 2012. godinu izvijestio je predsjednik Branko Vincenski. Predsjednik Matice umirovljenika Veliko Trojstvo Branko Vincenski posebno je naglasio veliku potporu općine u postizanju visokih standarda udruge: "Nama je čast što živimo u takvoj općini!"

Prisutnima se na Skupštini obratio i načelnik općine Veliko Trojstvo Ivan Kovačić, koji je na pohvale odgovorio riječima: "Smatram da je to naša obveza, smatram da ne trebamo samo vladati, nego i služiti", rekao je Ivan Kovačić umirovljenicima Velikog Trojstva.

Umirovljenici u Velikom Trojstvu organizirano djeluju još od 1963. godine, a samostalno kao Matica umirovljenika Veliko Trojstvo postoje od 1997. Tijekom prošle godine imali su 320 članova u 10 sela općine, koji plaćaju najnižu članarinu u županiji, a možda i u cijeloj Hrvatskoj, od samo 30 kuna. Redovito isplaćuju božićnice i uskrsnice od 100 kuna svim umirovljenicima s područja općine Veliko Trojstvo, bez obzira na članstvo u Matici, koji imaju mirovinu manju od 1000 kuna, a njih je 240. Karakteristično je i da medicinska sestra Sanela Mičičić posjećuje članove Matice besplatno, u njihovim kućama, kako bi im izmjerila tlak i šećer u krvi, što starijim i bolesnim ljudima puno znači. Bolesne članove redovito posjećuju aktivisti Matice i tom prigodom im donose poklon u vrijednosti od 60 kuna. Kod smrtnog slučaja, obiteljima umrlih članova pripomaže se s dvjesto kuna. Naime, udruga je već 11 godina uključena u kasu pogrebne pripomoći sa sjedištem u Daruvaru. Osim toga, jedini u županiji imaju organiziranu pomoć u kući starijim i nemoćnim osobama, tzv. geronto domaćice, koje djeluju unutar Matice.

OBILJEŽEN ZLATNI PIR MANDEKOVIH

Okupljeni umirovljenici svečano su obilježili i pedeset godina braka Mirka i Katice Mandek iz Maglenče. Od Matice umirovljenika dobili su tortu, buket i vrijedan poklon-paket, kao i mnogi drugi parovi prije njih. U zabavnom dijelu programa nastupile su članice Pjevačkog zbora Matice umirovljenika Veliko Trojstvo pod vodstvom Karmele Ivanko, koji djeluje već 6 godina i nastupa na svim važnim događajima u općini i županiji. Uslijedilo je cjelodnevno druženje uz ručak, pjesmu i ples.

Ažurirano ( Petak, 01 Ožujak 2013 16:20 )