• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


U POVODU MJESECA OBILJEŽAVANJA BORBE PROTIV RAKA DOJKE U BJELOVARU JE ORGANIZIRANO STRUČNO – EDUKATIVNO PREDAVANJE

Rekonstruktivna kirurgija i pravovremena rehabilitacija za kvalitetu života

Potrebno je govoriti, organizirati i djelovati stručna i edukativna predavanja kako bi svi zajedno kao društvo mogli doprinijeti prevenciji bolesti, očuvanju zdravlja i kvaliteti života pacijenata

E-mail Ispis PDF

BJELOVAR U povodu mjeseca obilježavanja borbe protiv raka dojke u Bjelovaru je organizirano stručno – edukativno predavanje »Rekonstruktivna kirurgija i pravovremena rehabilitacija za kvalitetu života«. Tijekom cijelog mjeseca u Hrvatskoj provode se akcije promoviranja važnosti ranog otkrivanja bolesti, razvijanju svjesnosti i očuvanju kvalitete života. Važno je među zdravstvenim strukama i pacijentima organizirano govoriti kako se napreduje u liječenju raka. I govoriti istinu, a ne ohrabrivati lažnu nadu. Doc. dr. Vesna Ramljak, dr. med. predavanjem o dijagnostičkim i terapijskim mogućnostima u otkrivanju bolesti dojke otvorila je ciklus predavanja. O rekonstruktivnoj kirurgiji i njenim dometima u ukupnoj kvaliteti života predavao je doc. dr. Ivan Milas, dr. med. Nakon dijagnostike i kirurgije dojke, predavanja su bila tematski određena posljedicama nakon operacije. Primarijus Tanja Planinšek Ručigaj, dr. med., iz Slovenije govorila je o limfedemu nakon terapije karcinoma dojke, mr.sc Ljiljana Vrcić-Kiseljak osvrnula se na jednu od važnih sastavnica cjelokupnog timskog rada, fizioterapiji onkoloških pacijenata. Program je zaokružen predavanjem o pravovremenoj terapiji limfedema i prikazu slučajeva iz fizioteraputske prakse Margarete Begić.

Uz izuzetno dobru posjećenost od strane zdravstvenih struka, pacijenata i učenika srednje medicinske škole može se zaključiti da je potrebno govoriti, organizirati i djelovati stručna i edukativna predavanja kako bi svi zajedno kao društvo mogli doprinijeti prevenciji bolesti, očuvanju zdravlja i kvaliteti života pacijenata.

Ažurirano ( Nedjelja, 01 Studeni 2015 17:46 )