• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


UDRUGA UDOMITELJA DJECE I ODRASLIH »VELIKO SRCE« ORGANIZIRALA EDUKACIJU NA TEMU »SPECIFIČNOSTI PALIJATIVNE ZDRAVSTVENE NJEGE; SUBKUTANA INFUZIJA - RADIONICA«

Učili o prednostima subkutane infuzije

Edukaciju su provele više medicinske sestre Katarina Kanoić i Cvijeta Mitićbacc. Koje su prisutne podučile o je o brojnim aspektima palijativne medicine i palijativne skrbi te potrebi za multidisciplinarnim pristupom

E-mail Ispis PDF

ČAZMA Udruga udomitelja djece i odraslih »Veliko srce« koja djeluje na području Čazme, u suradnji sa stručnim timom tvrtke Salvus,  17. studenoga organizirala je edukaciju na temu »Specifičnosti palijativne zdravstvene njege; Subkutana infuzija - radionica«.

Edukaciju su provele više medicinske sestre Katarina Kanoić i  Cvijeta Mitićbacc. Koje su prisutne podučile o je o brojnim aspektima palijativne medicine i palijativne skrbi te potrebi za multidisciplinarnim pristupom. Problem inkontinecije javlja se kod osoba starije životne dobi, te je važno taj problem prevenirati pomoću raznih vježbi.

Osim navedenog, prisutni su saznali nešto više o prednostima subkutane infuzije, a sestra Kanoić prezentirala je njeno postavljanje i rukovanje.  Budući da je riječ o infuziji koja se još uvijek rijetko primjenjuje u medicini, ova tema izazvala je veliku pozornost prisutnih.

Uz udomitelje su na edukaciji sudjelovale i djelatnice Doma zdravlja Čazma.

Ažurirano ( Ponedjeljak, 23 Studeni 2015 10:27 )