• Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size


ŽENE OTKRIVAJU

ŠTO HRVATICE ZNAJU O G-TOČKI?

Istinite priče žena iz Hrvatske otkrivaju kako one doživljavaju G-točku, jesu li je našle i jesu li doživjele orgazam uz njenu pomoć

E-mail Ispis PDF

Izvor: www.tportal.hr

Postoji li G-točka ili ne postoji? Nema jednostavnog odgovora na ovo pitanje, s obzirom na to da dio stručnjaka smatra da ona postoji, dok veći dio njih ističe da to nikada nije znanstveno dokazano. A što kažu žene? Neke od njih se zaklinju da su otkrile G-točku i uživale kao nikada prije, dok druge uopće ne znaju ni gdje je G-točka ni koja joj je funkcija. Odlučili smo provjeriti što o tomu kažu stvarne žene, a njihovi odgovori pomalo su iznenadili.

Sanja ima 34 godine, radi kao profesorica na srednjoj školi i nema pojma ima li ili nema G-točku: "Naravno da sam čula za G-točku i čitala sam neke stvari o tome, ali sama nikad nisam pronašla taj dio, niti moj partner. Odnosno, možda smo i našli, a da nemamo pojma da je to zapravo to. Što se tiče orgazama, moji su redoviti, intenzivni i uživam u njima, ali to su oni isključivo vezani uz klitoris i toliko su mi dobri da uopće nemam ni potrebu tražiti G-točku. Koliko sam uspjela shvatiti, ta G-točka nije ni znanstveno dokazana. Eto, kad je dokažu, onda ću se i ja baciti u potragu."

Marijeta je 31-godišnja ekonomistica koja trenutno nije u vezi, ali prisjetila se bivših i seksa u njima: "Ja sam od onih žena koje teško i rijetko doživljavaju orgazam. To ne znači da ne uživam u seksu, naprotiv sve mi je jako dobro, ali orgazam se nekako rijetko događa. Trenutno sam solo pa nemam neki seksualni život, ali dok sam bila u vezi, katkada sam doživljavala klitoralne orgazme. Čitala sam o G-točki uz pomoć koje žene mogu doživjeti znatno intenzivniji orgazam koji se širi cijelim tijelom. Kao ideja zvuči vrlo privlačno, ali ja to u praksi nisam iskusila, kao ni moje prijateljice, jer često razgovaramo o tim temama. Moram priznati da nisam ni tražila G-točku, tako da uopće ne znam imam li je ili nemam.

Za razliku od Sanje i Marijete, 29-godišnja agentica u turističkoj agenciji, Sandra, kaže da jako dobro zna što je G-točka: "Znam što je G-točka i gdje se nalazi, a pronašla sam i svoju. Seksualno sam vrlo otvorena i kad su još prije nekoliko godina do mene došle informacije o postojanju G-točke, odmah sam sve to istražila. Najprije sam čitala o tome, a potom sam krenula istraživati svoje tijelo. Naravno, i suprug mi je pomogao u tome. Zapravo smo je pronašli vrlo lako, otkrili načine na koje je možemo stimulirati i uživamo u novim seksualnim iskustvima. Ipak, puno mi je draži klitoralni orgazam, vjerojatno zato što ga lakše doživljavam i ne treba se toliko truditi oko njega kao oko orgazma s G-točkom."

Kristina ima 30 godina i radi kao farmaceutkinja u jednoj privatnoj ljekarni. O seksu, kaže, uči iskustveno i gotovo nikada ne čita takve sadržaje: "Čula sam nešto o G-točki, ali nikada nisam to pomnije proučavala i čitala o tome. Iskreno, ne zanima me proučavanje seksa pomoću papira, radije to činim iskustveno. Već sam pet godina u vezi s istim muškarcem, dobro se poznajemo i zaista uživamo u seksu. Nemam nikakvih problema s doživljavanjem orgazma – kad sam sama ili sa svojim zaručnikom. Ne znam jesam li nekada doživjela orgazam uz pomoć G-točke, ali znam da imam prekrasne orgazme u kojima uživam. Što ih uzrokuje, zapravo mi je sasvim svejedno, sve dok su tako dobri kao što jesu."

Ažurirano ( Utorak, 05 Veljača 2013 21:51 )